lørdag 24. april 2010

Ungdommen viste seg frem under norgescupen i Bergen!

Senior
Det er utrolig morsomt å se at det er en ny generasjon med veldig gode norske syklister på vei opp. På dagens endagsløp i Bergen, som er første av i alt fem norgescup ritt, ble dominert av de unge syklistene. De ti første i mål i dagens ritt er alle under 23 år. Vinneren ble Vegard Robinson Bugge fra Joker Bianchi. Han var eneste representant fra sitt lag, men det hindret han ikke fra å sikre Joker Bianchi sin første seier for året. Løypa i dag var ganske tøff og med målgangen på toppen av Fanafjellet ble det god strekk i feltet. Nærmest Robinson Bugge kom trønderne Lorents Ola Aasvold (TVK) og Kristian Forbord (CK Nor). Det var de to som gjorde opp om seieren i norgescupen sammenlagt i fjor, og viste med dagens kjøring at de vil være med i kampen i år også. Rett utenfor pallen kom førsteårs senioren Bjørn Tore Hoem. Han har hatt en fantastisk utvikling de to siste sesongen, og kan vise seg å bli årets komet. Plussbank Cervelo markerte seg også godt med femteplass på Øystein Stake Laengen. De hadde nok håpet på en pallplass, men det kommer løp som passer laget bedre, senere i sesongen. Som vi spådde i går var det lagene som allerede har kjørt en del ritt i utlandet som var sterkest.

Junior
I juniorklassen ble det også et tøft løp, hvor Sandnes viste seg best frem. De tok dobbeltseier med Kristian Dyrnes foran Daniel Hoelgaard. På plassen bak kom nok en rogalending, Fredrik Galta fra Stavanger. Hjemmehåpet (selv om han kjører for Glåmdal i år) Kristoffer Skjerping tok fjerdeplassen, med Sven Erik Bystrøm på femteplass. Det var for det meste de rytterne man kunne forvente at slo til som kom i toppen. Det blir spennende å se om det fortsetter resten av sesongen, eller om det er noen andre som melder seg på når løypene blir litt lettere.

Oppsummering
Det virker som at det har vært gode løp i alle klassene i dag. En hard løype har nok gjort sesongdebuten til noen ryttere hardere enn den har pleid å være. Når norgescupen ble endret før årets sesong var tanken å gjøre norgescup rittene mer eksklusive, mer mediavennlige og øke konkurransen. Desverre kræsjet dette første rittet med utenlandsplanene til både Joker Bianchi og Sparebanken Vest - Ridley. Hadde de to lagene vært med hadde nivået vært enda litt høyere. Når det gjelder mediadekningen gjenstår det å se hvor mye publisitet disse rittene får. Vi savnet muligheten til å følge rittet LIVE på nettet. Riktignok kom sykkelekspressen med noen oppdateringer, men det hadde vært fint om arrangørene hadde hatt noen i en pressebil bak feltet, som kunne fulgt rittet og holdt interesserte oppdatert fortløpende via twitter eller en nettside. Syklingensverden har fulgt Ringerike GP på denne måten i flere år nå, så det lar seg absolutt gjennomføre i praksis.

Alle resultaene finner dere på rittets hejmmeside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar