lørdag 10. april 2010

Ny god dag for det norske laget i Circuit des Ardennes

Etter en fantastisk flott etappe av Øystein Stake Laengen i går, hadde det norske laget mye å forsvare på dagens etappe. Stake Laengen lå på andre plass sammenlagt, hadde ungdomstrøya med drøye 3 minutters margin. Som om ikke det var nok, så var også det unge og urutinerte norske laget best i lagkonkurransen. Det hadde vært forståelig hvis laget hadde fått problemer med å lande etter dette. Heldigvis virket det som at feiringen hadde vært liten, for de leverte varene i dag også.

Etappen ble preget av to store og farlige utbrudd. 12 mil fra mål, etter å ha passert dagens første kategoriserte stigning, slet 12 ryttere seg løs. Her var fjerde og femtemannen i sammendraget med. Katushas rekruttlag (som hadde ledertrøya) var heldigvis våkne, og som russere flest var de ikke redd for å legge seg først i feltet og taue. Bruddet fikk aldri opparbeidet seg et stort forsprang, knappe 2 minutter fikk de på det meste. Rett før dette bruddet ble kjørt inn ca 3 mil fra mål angrep Lasse Bøchman (nr 5 sammenlagt) og Jean-Marc Bideau ifra det opprinnelige bruddet. De fikk drøye 30 sekunder, og når resten av bruddet ble kjørt inn, angrep 10 nye syklister. De kjørte seg opp til de to i tet og dannet en sterk 12 manns gruppe. Desverre satt ingen nordmenn med i denne gruppa, men det gjorde sammenlagtleder Mikhailov. De fikk raskt et forsprang på ca 40 sekunder, og det begynte å se litt stygt ut sett med norske øyne.

Avstanden ble heldigvis redusert kraftig på slutten, og restene av hovedfeltet kom i mål kun 8 sekunder bak vinneren Slagter fra Rabobankl, og 2 sekunder bak bakerste del av bruddet, hvor lederen Mikhailov satt. Stake laengen tapte dermed bare et par sekunder til sin argeste konkurrent i sammendraget. Av de 78 syklistene som kom først i mål (riktignok med disse 8 sekundene som avstand fra første mann til sistemann) satt det to nordmenn. Stavanger syklist Daniel Jarstø, som nok en gang imponerte. 20. plass er bra for en rytter som knapt har kjørt store internasjonale ritt tidligere. Norge har et spurttalent i Jarstø, og kan han lære av klubbkamerat Kristoff kan det bli veldig bra i fremtiden. Øystein Stake Laengen var siste nordmann som satt med inn. Han mistet kanskje poengtrøya (har ikke sett resultatene for denne trøya oppdatert med dagens poeng), men beholder andreplassen sammenlagt. En pallplass sammenlagt begynner å se ut som et realistisk mål. I morgen venter en 14,4 kilometer lang tempo (håper virkelig de har med temposykkel, ellers kan det bli en tøff etappe), før rittet avsluttes senere på dagen med en relativt kort fellesstartetappe.

Norge mistet nok ledelsen i lagkonkurransen, trolig fordi flere av gutta på laget ofret seg for Stake Laengen. Resultatene finner dere på denne siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar