fredag 9. april 2010

Flott seier for Joaquin Rodriguez Oliver - Oppdatert

Joaquin Rodriguez fikk en slags revansje etter en litt dårlig etappe i går. Han stakk i den nest siste 2.kategorien, og kjørte inn utbryterne (utenom Txurruka), og mellom de to 2.kategorien fikk han svært god hjelp av sin lagkamerat Kolobnev. Euskaltel, Caisse d'Epargne og RadioShack tok halvhjertet opp jakten, og på toppen av den siste 2.kategorien var det ingen ordentlig organisering bak, og Joaquin Rodriguez hadde en luke på omtrent 40 sekunder på det meste med omtrent 7 kilometer igjen til mål. Euskaltel, Caisse d'Epargne og RadioShack satt opp et par folk hver, og når Valverde, Horner og S. Sanchez stakk av, med god hjelp av Euskaltels Intxuasti, i en bakke omtrent 2 kilometer før mål, sank avstanden betraktelig. Men de klarte aldri å ta igjen den uhyre sterke spanjolen. Han kom inn 14 sekunder før den jaktende tremannsgruppen. Sanchez kom på andre foran Valverde. De andre favorittene kom inn i en større gruppe 20 sekunder bak Joaquin Rodriguez. Men det var en som ikke satt der. Tredjemann i sammendraget Robert Gesink falt i nedoverbakken etter den siste 2.kategorien, hvor mange syklister må gå av sykkelen og gå opp, og dermed mistet han mye tid og er ute av sammendraget. Han ligger nå som nummer åtte hele 54 sekunder bak Valverde., på samme sekund som Marco Pinotti og Sandy Casar. Heldigvis går det greit med nederlenderen, selv om det i starten ble fryktet for et brukket håndledd.

Før siste etappe i morgen (tempo) skiller det kun ett sekund mellom Valverde og Horner, og 34 sekunder ned til tredjeplassen som inneholdes av Joaquin Rodriguez.

Video av løpet finnes her. Den er imidlertid uten kommentering. Rykket til Joaquin Rodriguez kommer etter omtrent en time og 10 minutter ut i filmen.

Se video av den siste bakken her. Her kan man også se fallet til Txurruka etter den siste bakken. Med kommentering av Paasche og J. Kaggestad.

Ps: Ikke hør på det Kaggestad sier om at han faller pga. den gule stripen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar