fredag 23. april 2010

Norgescup i Bergen

Senior, menn
Som tidligere nevnt på denne bloggen er norgescupen lagt om totalt fra i fjor. Mange ritt over to-tre dager er byttet ut med fem endagsritt. I morgen kjøres det første, "Gullfjellet rundt". For mange av de hjemlige norske syklistene er dette sesongstart, selv om det har vært arrangert enkelte lokale ritt rundt om i landet tidligere i år. De lagene som har hatt anledning til å lade opp i utlandet og kjørt ritt med sterk motstand, tror vi vil være de som først og fremst kommer til å prege rittet. Det er vanskelig å plukke noen favoritter, men i følge startlisten stiller Norges to beste sykkellag (Joker Bianchi og Sparebanken Vest - Ridley) med en utøver hver. Grunnet koliderende ritt i utlandet stiller de ikke mer slagkraftige lag. Både Vegard Robinson Bugge og Jahn Fredrik Grue er allikevel så sterke at de kan vinne på egenhånd i den tøffe løypa. Robinson Bugge har åpnet sesongen ganske bra, og blant annet kjørt en del løp med det norske landslaget. Grue har grunnet sykdom (skader) ikke fått startet sesongen enda, men er så god i bakker at han ikke kan utelates blant favorittene.









De to andre norske kontinentallagene, Plussbank Cerveo og Ringeriks Kraft, stiller med fullt mannskap og er garantert innstilt på å vise seg frem. Vi tror Niklas Åkvik og Adrian Gjølberg blir deres sterkeste kort, men se også opp for Michael Mørland. Han har ladet opp til ny sesong i Spania, og liker godt at det er noen tøffe bakker under morgendagens ritt. Øystein Stake Laengen har startet sesongen flott, men passer nok bedre i litt lettere løyper. Det er allikevel dumt å avskrive han helt. Hos Ringeriks Kraft er det mer usikkert hvem som blir beste mann. Daniel Slåtto Gomnes, Audun brekke Fløtten og Eirik Kasa Jarlseth kan alle klare topplasseringer. Men det er et annet lag vi tror blir sterkest. TVK stiller med fjorårets norgescup vinner, og kanskje den største favoritten i morgendagens ritt, Lorents Ola Aasvold. Med seg har han 8 lagkamerater, blant de sterke ryttere som Bersvenn Støen og Tommy frengen Evensen. Dette laget kommer garantert til å markere seg sterkt. De har kjørt noen ritt i utlandet, og vist seg frem positivt. Vi tror Aasvold fortsetter der han slapp i fjor og vinner.

Han kommer til å bli utfordret av de tidligere nevnte og blant annet Bjørn Tore Hoem (første års senior!), Kristian Forbod, Otto Eikeset, Krister Hagen, Daniel Jarstø og Pål Ødegaard. Skal vi tippe pallen tror vi Aasvold vinner foran Robinson Bugge og Krister Hagen.

PS: Blir spesielt spennende å følge Eidsvoll som har tre sterke førsteårs senior ryttere. Alexander Randin, Alexander Hervåg og Marius Andrè Hafsås er alle store talenter som har preget norgescupen for junior de siste to sesongene. I morgen blir første test på om de har tatt nivået.

Junior, menn
Juniorklassen er enda vanskeligere å spå enn seniorklassen. Det er fordi det alltid dukker opp noen overraskelser, enkelte ryttere som har tatt store steg fra forrige sesong. Vi tror Stavanger er det sterkeste laget. De har kjørt strålende i kermis ritt i Belgia, og deres antatt beste rytter, Sven Erik Bystrøm, kjørte best av de norske som deltok i juniorenes utgave av Paris-Roubaix. Kristian Vika og Fredrik Galta har også vist god form. Ringeriks Kraft og Glåmdal blir kanskje Stavangers største utfordring. Ringeriks Kraft har et sterkt og stort lag med blant annet Øyvind Stokstad og Esben Sørensen Gullingsrud. Glåmdals lag er også stort, og har spesielt to ryttere det er verdt å merke seg først som sist. Kristoffer Skjerping og Sondre Holst Enger er begge førsteårs juniorer, men de er begge utrolig sterke. Det at det kommer opp så mange utrolige lovende ryttere til juniorklassen i år er kanskje det vi ser mest frem til. I tillegg til de to ovenfornevnte må man merke seg navnet Daniel Hoelgaard (Sandnes sykkelklubb). Andre favoritter er Sebastian Baksaas, Jaran Nilsen, Phan Åge Haugård, Andreas Sæterøy Johansen og Sven Arne Markeng.

Vi tipper at det blir seier til Kristoffer Skjerping foran Sven Erik Bystrøm og Sondre Holst Enger.
Hvem tror dere vinner? Er det noen vi har glemt blant favorittene?

Løpet kan følges via sykkelekspressens twitter side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar