søndag 11. april 2010

Tidenes norske sykkelresultat, men Cancellara var overlegen!

Fabian Cancellara er i utrolig form! En uke etter at han utklasset resten av feltet i Flandern rundt, gjorde han det samme i dagens Paris-Roubaix. Hvordan man skal beskrive prestasjonen hans er et godt spørsmål. Det eneste man kan si er at han fikk resten av verdens beste syklister (i denne type ritt) til å se ut som førstereisende amatører). 5 mil fra mål så han muligheten til å få en luke på Tom Booen, som ellers satt på bakhjulet hans som en klegg tidligere i løpet. Før Cancellara gikk hadde Tom Boonen vært litt for het på grøten. Han gikk etter alt og alle, og hadde absolutt ikke noe is i magen. Det fikk han betale for. Når Cancellara gikk hadde ikke Boonen lenger den samme frekvensen som tidligere i rittet. Heller ingen andre hadde noen sjanse til å følge. Avstanden gikk raskt fra et halvt minutt til to minutter. Gruppen bak med Hushovd, Hammond, Boonen, Pozzato, Hinault, Flecha, Leukemans og Hoste.

Først angrep Flecha, men han ble hentet inn. 13 kilometer fra mål angrep først Thor Hushovd, så Flecha. De to klarte å danne en gruppe da Boonen fikk det. 2,5 kilometer fra mål prøvde Flecha seg på et lite støt, men nordmannen virket innbitt på at andreplassen var hans, og fulgte lett. På velodromen var det ingen tvil, Thor Hushovd sikret seg en utrolig flott andreplass i den største klassikeren på sykkelkalenderen. Med det sørget han for å stå for tidenes norske sykkelprestasjon.

Thor Hushovd gjorde et fenomenalt ritt. Det er lett å glemme, siden Cancellara var så overlegen. Andreplassen han fikk i dag er det beste sykkelresultatet i norsk sykkelhistorie. Tar vi med i betrakningene de problemene han har hatt i år med sykdom, blir prestasjonen enda bedre. I dag var det én som var overlegen de andre, men Hushovd vant kampen om andreplassen. En helt utrolig prestasjon som bør motivere alle de norske sykkeltalentene som er på vei opp og frem. De andre nordmenne fikk vi ikke overraskende nok ikke se så mye til. Arvesen var litt skuffende svak, men gjorde en god jobb for Flecha tidlig i ritet. Gabriel Rasch har hatt en noe skuffende vårsesong, og skulle nok gjerne vært med Hushovd litt lenger i dag. Kristoff viste seg litt frem tidlig i rittet for så å forsvinne litt. Det er helt normalt når man kjører sitt første Paris-Roubaix. Dette er et ritt som passer Kristoff godt, og han kommer til å levere store resultater om noen år.

1. Fabian Cancellara
2. Thor Hushovd
3. Juan Antonio Flecha
4. Roger Hammond
5. Tom Boonen
6. Bjørn Leukemans

Er Cancellara, verdensmester, olympisk mester og nå vinner av klassikerdobbelen (Flandern rundt og Paris-Roubaix) i ferd med å sykle seg inn i historien som en av tidenes syklister?

2 kommentarer:

  1. Cancellara er kongen! Det var i imidlertid skuffende at de andre ikke gjorde mer for å hente ham inn igjen. Er det fordi sprintere med sitt store ego ikke er vant til å slite selv? Var de rett og slett for slitne? Jeg kan nesten ikke tro at de ikke skulle ha mulighet for å innhente Cancellara om det hadde vært et godt samarbeid. Uansett, hurra for 2. plassen!

    SvarSlett
  2. Det blir ofte problemer når de største stjernene skal sammarbeide. Ingen ønsker å ofre seg 100 %, for da risikerer de at andre i gruppa plutselig rykker, og så mister de alle muligheter for et godt resultat. En del mener at Cervelo burde ofret Hammond tidligere i går. Jeg tror ikke det hadde vært så lurt. Hadde han ofret seg hadde nok ryttere som Pozzato og Flecha bare sett på det som en "unnskyldning" for å stå over føringene.

    Hammond mot Cancellara hadde vært rått part for sveitsern, og han hadde nok vunnet like overlegent som han faktisk gjorde. At ingen av de i gruppa bak hadde krefter nok til å hente inn Cancellara så vi tydelig på slutten. Når Hushovd og Flecha utklasset resten, tok de fortsatt ikke særlig mye innpå Cancellara. Det var rett og slett ikke noe å gjøre med han i går, og derfor må vi bare være super fornøyd med at Hushovd sikret seg en annenplass. Utrolig godt gjort!

    SvarSlett