onsdag 28. april 2010

Optimisme tross trang sesongstart


Pressemelding fra Team Ringeriks-Kraft:

Norges yngste Continentallag på sykkel, Team Ringeriks-Kraft, har i starten av sesongen vært en del redusert av skader og sykdom, men sportsdirektør Lars Holm ser likevel ganske optimistisk på situasjonen i forhold til sesongens to hovedmål som er Ringerike Grand Prix og NM i Trondheim.

Med bare fire mann på startstreken i Norgescup-åpningen i Fana sist lørdag kom andreårs-seniorene Erik Kasa Jarlseth og Christer Jensen inn som nummer 24 og 30, og i søndagens Lagunen Grand Prix ble de nummer 16 og 24. Christer er allerede sterkt tilbake fra en to ukers pause etter sin stygge velt i Triptyque i Belgia helt i starten av april. I Fana ble ellers Audun Brekke Fløtten påkjørt av en annen syklist og måtte bryte, med knekt ramme og ti sting i ansiktet, mens Aslak Sørensen Værnes også var uheldig underveis og fikk et tilfelle av såkalt jumpers knee som gir en uke helt fri fra sykling.

Ellers på laget er Daniel Slåtto Gomnes fortsatt ute med en liten slimposebetennelse i kneet og trener nå forsiktig igjen uten smerter. Både han og Sivert Dybvikstrand planlegger å sesongdebutere i Østfold 3-dagers midt i mai. Jonas Gullingsrud har valgt å avslutte som syklist og går over i en støttefunksjon i laget. Jonas er tidligere medaljevinner både i UM og i junior-NM, men hadde nå for liten motivasjon til å satse videre på dette nivået, selv om han fra sist vinter hadde et bedre treningsgrunnlag enn noen gang.

Fem Ringeriks-syklister stiller allerede førstkommende lørdag på startstreken i det tøffe danske rittet Grand Prix Herning: Eirik Kasa Jarlseth, Christer Jensen, Audun Brekke Fløtten, Stian Saugstad og Martin Uthus. Sistnevnte var en av dem som dessverre ble sterkt rammet av salmonella-smitte under vinterens treningsleir på Mallorca, men er nå friskmeldt til å kjøre løp igjen og vil sammen med hele laget ventelig komme sterkere i løpet av de neste ukene.

Bildet: Christer Jensen til venstre og Eirik Kassa Jarlseth til høyre med sportsdirektør Lars Holm, etter på Norgescupåpningen i Fana.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar