mandag 26. april 2010

Michel Kreder

Nederland er en stolt sykkelnasjon som er inne i en liten krise. Robert Gesink er riktignok en av de mest talentfulle sammenlagtrytterne i sirkuset for øyeblikket, men bak han er det syltynt. Karsten Kroon holder fortsatt koken sånn halvveis og de har to gode lag i Rabobank og Vacansoleil. I tillegg er rekrutteringen av unge nederlandske talenter fra Rabobanks kontinentallag utrolig god. Allikevel butter det for den stolte nasjonen. Det belyses best ved at det ikke er noen nederlendere som har vunnet hjemmerittet Amstel Gold Race siden 2001, dvs at det er et lite hyggelig 10-års jubileum neste sesong. Rittet har historisk sett blitt preget av nederlendere, og ikke minst Rabobank laget har alltid et voldsomt press på seg til å presterere i dette rittet.

Redningen for et stadig mer utålmodig nederlandsk publikum kan være Garmin rytter Michel Kreder. Han kommer fra en sykkelfamilie. De som har fulgt med på rittene Sparebanken Vest - Ridley og Joker Bianchi kjører har sikkert lagt merke til både den ene og andre syklisten med etternavn Kreder. Det er derfor på sin plass med en liten familieoversikt. Michel Kreder som er den mest talentfulle i familien har en lillebror (Raymond Kreder) som sykler på Garmins utviklingslag. Han har også to fettre som sykler. Eldste fetter, Dennis Kreder, syklet i fjor for Van Vliet laget, men har i år måtte ta et steg ned. Da virker fremtidsutsiktene på sykkelsete bedre for yngste fetter Wesley Kreder. Han er inne i første sesong for Rabobanks kontinentallag, etter å ha syklet for Van Vliet i fjor. Han leverer stadig bedre resultater og kan etterhvert gi Michel kamp om å være familiens beste syklist.

Michel Kreder sykler som sagt for Garmin i år, og det er hans første år som proff. Bak seg har han blant annet to år i talentfabrikken Rabobanks kontinentallag. han viste allerede første året i laget at han hadde et stort potensiale. Etappeseier i Circuito Montanes ( foran en hel haug med andre talenter som for eksempel Lars Boom) og Tour Alsace var høydepunktet i 2008 sesongen sammen med en andreplass på den niende etappen i ungdommens Tour de France, Tour de l'Avenir. I fjor hadde han tatt et nytt steg og kjørte hjem en rekke toppresultater. 9 pallplasser er veldig sterkt for en ung rytter som ikke er noen utpreget spurter. Han kopierte etappeseieren i Circuito Montanes og vant også en etappe i Circuit de Lorraine. I tillegg ble han nummer fem sammenlagt i Tour de l'Avenir og han kjørte sterkt i VM i U23 klassen. Han var den eneste som klarte å følge vinneren Sicard når han gikk. kreder måtte etterhvert slippe og mistet med det også et toppresultat, men han var utvilsomt blant de sterkeste i det rittet.

Som syklist er han god i bakker så lenge de ikke blir for lange. Han har også en ganske god avslutning for "klatrer" å være. Ardenner-klassikerne passer derfor denne rytteren perfekt. Det kan godt være han som blir den neste nederlandske vinneren av Amstel Gold Race. Han har riktignok litt å gå på, men han viste lovende kjøring i årets utgave av rittet. Han har tatt nivået i proffeltet veldig godt. Stabil god kjøring i Volta a Catalunya sikret han en 7. plass sammenlagt i det rittet. I tillegg ble det en flott 3. plass i GP Miguel Indurain. Han har med andre ord bevist at han er et stort talent. Om noen år kan det fort være at vi ser han i front i finalen i noen av Ardenner-klassikerne. Kanskje med lillebror og et par fettere som hjelpere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar