tirsdag 27. april 2010

Italiensk seier i Sveits

I dag startet det prestisjefylte Tour de Romandie med en 4,3 kilometer lang prolog. Marco Pinotti vant. Han vant foran supertalentet Peter Sagan, som nok en gang viser at han er en å regne med i fremtiden, og allerede nå. Sagan var bare ett sekund bak. Tredjeplassen tok Jeremy Roy, ytterligere tre sekunder bak. Han kom inn på samme tid som Pinottis lagkamerat Michael Rogers. Roman Kreuziger, fjorårsvinner og sammenlagtfavoritt, kom på 8. plass, kun syv sekunder bak. Dermed tok han ett sekund på hans kanskje største konkurrent i sammendraget, Alejandro Valverde.

Ingen nordmenn deltar i løpet. I morgen skal de over to 1.kategori stigninger og en 2.kategori, men fordi det er omtrent 40 kilometer igjen til mål når de passerer den siste toppen, blir det tvilsomt at det blir noen tidsdifferanser blant de beste klatrerne. Etappen passer nok bra for Sagan og Valverde, men også Cavendish kan komme seg med feltet til mål.

Ps: Ellers i dag har Santi Perez vunnet det harde Subida Al Naranco. I Tour de Bretagne ble Christer Rake den beste nordmannen, med sin 12. plass. Benoit Daeninck vant dagens etappe.

Følg oss på Twitter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar