mandag 5. april 2010

Dramatikk i Baskerland! Oppdatert

Dagens etappe var den første i det tradisjonsrike og harde Vuelta al Pais Vasco (Baskerland rundt). Løpet består av mange bakker, og er lagt opp til de beste klatrenerne. Selv om det ikke var den tøffeste etappen i rittet, var det ikke en løypeprofil som skulle gagne spurterne, men de sterke klatrerne. De skulle opp to andrekategorier og tre tredjekategorier. På den kategoriserte stigningen kom en gruppe bestående av favoritter avgårde. Der satt Robert Gesink og kanskje de tre største favorittene i sammendraget Alejandro Valverde, Andy Schleck og formsterke Joaquin Rodriguez Oliver. Men med noen kilometer igjen ble de kjørt inn, og det så ut som at Freire skulle vinne. Spurteren Freire viste seg sterkere opp bakkene enn blant annet baskernes hjemmehåp Samuel Sanchez, og i spurten slo han Alejandro Valverde og Christophe Le Mevel. Selv om det lenge så ut til at Kolobnev skulle trekke det lengste strået, men han fikk det på slutten. I tillegg til S. Sanchez sitt tidstap på hele et minutt og trettiåtte sekunder, blir nok det store samtaleemnet det at Freire ble deplassert. I det Valverde var på vei forbi dro Freire til venstre og sperret Valverde inne ved gjerdene. Valverde var mektig irritert på sin landsmann, og la inn protest. Etter lang betenkningstid av juryen ble det klart at Freire ble deplassert. Dermed ble Valverde vinneren foran Le Mevel og Ryder Hesjedal.

I morgen venter en tøffere etappe. Der skal de opp seks kategoriserte stigninger, hvor av en førstekategori. Etappen avslutter litt tøffere enn i dag med en tredjekategori ganske nærme mål, før det kommer en liten nedoverbakke og avslutter med et slakt oppløp.
Hvem tror dere vinner sammenlagt?

Ps: Nå viser det seg at Freire bare ble deplassert til andreplass, plassen bak Valverde. I og med at det ikke deles ut bonussekunder i løpet har det ikke noe å si i sammendraget, når det gjelder sekunder, men det gir Rabobank en bedre plass i karavanen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar