lørdag 3. april 2010

Rein Taaramäe

Rein Taaramäe ble født 24.april 1987 i den estiske byen Tartu. Selv om han bare snart er 23 år gammel har han vist seg godt frem i den ypperste sykkeleliten. Han er en rytter som liker å angripe, og er best i fjell og på tempo. Han kjørte som trainee i Cofidis på slutten av 2007, og signerte før 2008 sesongen. Allerede i sin første sesong kjørte han inn gode resultater. Han vant en etappe i Circuit des Ardennes og ble nummer fem sammenlagt. Han ble nummer tre i Paris-Troyes og kjørte inn til andreplass på tempoen i europamesterskapet for U23-ryttere.

Året etter viste han seg ytterligere frem. Han vant en etappe i Tour de l’Avenir og i Grand Prix du Portugal, hvor han tilslutt ble nummer tre. Han viste også at han hadde et stort potensial på tempo. Han kjørte inn til topp ti plasseringer på tempo i Tour de Romandie, Route de Sud, Tour de l’Avenir og Eneco Tour of Benelux.

Det neste året tok han et enormt skritt videre. Han viste seg meget godt frem i de sveitsiske løpene Tour de Romandie og Tour de Suisse. I Tour de Romandie ble han nummer tre sammenlagt, og slo blant annet Alejandro Valverde og Cadel Evans. I Tour de Suisse ble han nummer åtte sammenlagt. Han fikk også med seg en seier og sammenlagtseieren i Tour de l’Ain. Han vant også klatretrøya i Vuelta al Pais Vasco. Han ble også estisk mester på tempo og på landevei.

Han hadde vist at han hadde et ekstremt talent i harde etappeløp. I år skulle han ta et steg videre. Og det har han klart godt. Hittil i sesongen har han vist seg frem i to harde etappeløp. Han ble nummer åtte i Paris-Nice, hvor han viste god og offensiv kjøring. Men han skulle vise seg enda bedre litt senere i den samme måneden. Han ble nummer tre sammenlagt i det harde Volta Ciclista a Catalunya. Her fikk han også med seg to andreplasser og en femteplass. Så er det bare å se om han klarer å holde formen, og om han drar in flere gode plasseringer. Hva tror dere om fremtiden til Taaramäe?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar