fredag 30. april 2010

Fantastisk norsk dag i Youth Tour!

Youth Tour arrangeres i Danmark og er sammen med Tour de Himmelfart det største rittet for juniorer og yngre klasser. Løpet har deltakere fra Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og noen andre land. I år er desverre juniorklassen i rittet noe B-preget. Det er fordi danskene har klart å legge dette 3-dagers rittet samme helg som juniorutgaven av GP Herning blir arrangert. De beste rytterne fra både Norge og Danmark har valgt å stille til start i det sistnevnte rittet. Det vil si at noen av de "nest-beste" rytterne skal kjempe om heder og ære. Dette betyr imidlertidig ikke at nivået er lavt, men ikke like høyt som det kunne vært hvis danskene hadde klart å kommunisere seg selv imellom.

Junior
I dag er det blitt kjørt en innledene tempoetappe og et gateritt. I juniorklassen har det vært total norsk dominans, noe som er utrolig morsomt. På tempoen ble det firedobbelt norsk med Frøy talentet Phan Åge Haugård som vinner. Det holdt til å lede løpet sammenlagt etter første dag. Han leder foran to andre nordmenn, Alexander Moe Lundgreen fra Ringerike sykkelklubb og Espen Sørensen Gullingsrud som også han sykler for Ringerike. Gaterittet ble en ny norsk suksess, spesilet for et utrolig sterkt Stavangerlag. Selv med sine to antatt beste ryttere (Sven Erik Bystrøm og Fredrik Galta) på landslagsoppdrag til GP Herning, klarte de å ta en dobeltseier i gaterittet. Det sier mye om den enorme bredden og entusiasmen som finnes i klubben som i flere år har vært Norges beste talentutviklingsklubb. Oscar Landa tok seieren foran Kristian Vika. Dette er to ryttere vi garantert kommer til å høre mer om i år. Dere kan lese mer om denne dobbeltseieren på klubbens hjemmeside. Her ligger det også ute et bilde av målgangen. Ringerike syklist Moe Lundreen ble nummer tre, Ullensaker syklist Magnus Erlend Tangen ble nummer 5, Gullingsrud fra Ringerike ble nummer 7, CK Nor syklist Andreas Sæterøy Johansen klarte en 8. plass og sammenlagtleder Haugård ble nummer 9. Med andre ord var det trolig 7 nordmenn topp 10 på etappen. Veldig bra!

Yngre klasser
I de yngre klassene er motstandsen litt større, men også der er Norge godt representert i toppen av resultatlistene. I U17 klassen er det sørlendingene som er Norges beste. Grimstad rytter Kristian Johanneson innkasserte 5 og 3 plass på dagens to etapper. Kristiandsand rytteren Thomas Larsen var ikke mye dårligere med en 3 og 6. plass. De er henholdsvis nummer 3 og 4 sammenlagt.