torsdag 8. april 2010

Uoppmerksom Valverde ga bort seieren

Dagens etappe av Vuelta al Pais Vasco var den tøffeste i rittet. Innen de siste 4 milene skulle to 1.kategorien og en 2.kategori stigning forseres. Allerede på den første 1.kategorien ble satt fart. Kolobnev angrep og fikk med seg blant annet Andy Schleck og Robert Gesink. Disse ble hentet inn på grunn av at Valverde ikke var der og derfor kjørte Caisse d'Epargne de inn. I den påfølgende 2.kategorien ble det igjen satt fart, men ingen av de store angrep og inn til den siste 1.kategorien var det et felt på ca. 50 mann som jaktet de fem foran. Det var Amets Txurruka, Johannes Fröhlinger, Jakob Fuglsang, Aitor Perez Arrieta og Ivan Santaromita som var dagens utbrytere, men alle ble hentet inn relativt tidlig i den siste bakken.

Opp den siste bakken ble det veldig spennende. Lampe og Caisse d'Epargne tok kontroll inn i bakken og kjørte for henholdsvis Cunego og Valverde. Den første som angrep var Andy Schleck og kun Jurgen Van Den Broeck fulgte. Angrepet ble satt inn akkurat da Valverde la seg litt lenger ned i feltet. Både Schleck og Van Den Broeck skulle imidlertidig få angre på det. De ble hentet inn av Valverde, Gesink, S. Sanchez, Horner og Jean-Christophe Peraud. Schleck var den første som slapp sammen med Peraud. Ikke overraskende gikk Gesink rett opp og dro, noe som kan ha ødelagt hans muligheter for dagens etappe. Horner var den første som prøvde å stikke fra firemannsgruppen og fikk en god luke. Baskeren Sanchez kjørte lurt og lot Gesink og Valverde, i hovedsak Gesink, dra litt før han satt inn et angrep. Ingen av de to andre klarte å følge, og etter en liten stund kom han seg opp. Sanchez og Horner hadde en liten luke på toppen av bakken, og det ventet en 1 kilometers slak nedoverbakke. Der brukte Valverde sin eksplosivitet, og kom seg opp til lederduoen. Rett etterpå kom også Gesink seg opp. Valverde la seg i andre posisjon, på halen til Sanchez. Alt lå til rette for den tredje etappeseieren i rittet. Men i et uoppmerkosomt øyeblikk hvor Valverde kikket bakover øket Sanchez farten litt og fikk den lille luken han trengte. Han kom i mål to sekunder foran Valverde, Gesink og Horner, i den rekkefølgen. 33 sekunder bak trillet Peraud og Benat Intxausti inn.

Valverde overtok ledertrøya, men baskerne er nok mest fornøyd med at hjemmeyndlingen Samuel Sanchez vant etappen. Dette er nok også en slags oppreisning etter den svake andreetappen hvor han tapte over et og et halvt minutt til Valverde. Horner ligger på andreplass i sammendraget, med samme tid som Robert Gesink bare ett sekud bak Valverde.

I morgen venter nok en tøff etappe, men det er tvilsomt om den kommer til å ha noe å si i sammendraget. Kanskje blir det nok en duell mellom Freire, Valverde og Gavazzi. Sammendraget blir nok avgjort på den siste tempoetappen over 22 km. Hvem tror dere vinner sammenlagt?

Ps: Det var helt utrolig mange tilskuere opp den siste bakken, og man fikk en slags Tour de France-følelse. Det er kun i de største Tourene og endagsløpene at man ser bedre stemning og villere mennesker enn det man gjør når det er ritt i Baskerland, og spesielt nå det er en basker som vinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar