fredag 17. september 2010

Denne mannen blir farlig i VM

Dagens etappe så ut som en klar spurtetappe, men slik ble det ikke. En bakke noen kilometer før mål strakk ut feltet skikkelig, før det gikk nedover igjen. Den siste kilometeren gikk også oppover. Og det brattere enn undertegnede trodde.

I den siste bakken gikk mange til. På toppen hadde Luis Leon Sanchez og Matthew Goss en liten luke, men de ble hentet inn, mye takket være David Millar. I inngangen til den siste bakken stakk Meersman. Gilbert måtte tette luka, og ble dermed tvunget ut i vinden allerede 7oo meter før mål. Med Farrar på hjul så det veldig tøft ut. Men Gilbert viste VM-form og holdt Farrar bak seg. Farrar ble nummer to, med en annen VM-favoritt, Pozzato, på terdjeplass.

Den siste bakken var også såpass tøff at det ble sekunder mellom sammenlagtfavorittene. Nibali satt med langt fremme sammen med Peter Velits. De to tok 12 sekunder på Mosquera Miguez, som ikke passer til slike bakker som dette. De fleste sammenlagtfavorittene satt dog innenfor 30 sekunder av Gilbert.

Med dagens seier viser Gilbert at han er den største favoritten til VM. Også Pozzato som kom på tredje bekrefter sitt kanditatur som VM-favoritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar