søndag 5. september 2010

En innholdsrik dag i Spania

Det ble en ny tøff etappe i vueltaen. Selv om rytterne ikke fikk bryne seg på de største fjellene, gikk det stort sett opp og ned på hele dagens etappe. Etappen ble preget av at en stor gruppe fikk gå avgårde. Thor Hushovd prøvde å komme med i det avgjørende bruddet, men mislyktes desverre i dag. Egentlig var nok det like greit, for selv om han hadde kommet med i det avgjørende bruddet hadde det blitt ekstremt vanskelig å vinne etappen. Feltet holdt lenge bruddet på en betryggende avstand, siden Carlos Barredo var representert i bruddet. Spanjolen var bare 3.30 bak ledende Anton før etappen, og var dermed en stor trussel i kampen om sammenlagtledelsen. Men da Barredo slapp seg ned til hovedfeltet, i sympati med sine bruddkamerater, fikk bruddet raskt en stor avstand.

Det ble klart at kampen om etappeseieren skulle utkjempes mellom de tapre i utbruddet. men det ble også en annen kamp i rittet. Siden bruddet fikk nesten 10 minutter fikk Peraud en stor virtuell ledelse. Han fikk smaken av ledertrøya, og ofret sin lagkamerat i bruddet, Jelle Vanendert, til å holde stor fart. Han ble nok litt for ivrig på å skaffe seg trøya og mistet hodet litt. Han kjørte nemlig på seg såpass mye syre at han var sjanseløs til å følge med da Egoi Martinez, Caruso, Moncoutie, David Lopez og Roman Kreuziger stakk. De fem gjorde opp om seieren. Etter mange mislykkede angrep fra alle i gruppa, klarte Caisse d'Epargne rytteren David Lopez å få en luke. Han hadde ca 20 sekunder på sine bruddkamerater i bånn av den siste bakken, som var en kilometer lang. Det var nok til at han holdt unna, og kunne strekke armene i været for en flott seier. Roman Kreuziger tok andreplassen, med Caruso på en tredjeplass.

Bak i hovedfeltet hadde Euskaltel innsett at trøya var i trøbbel, og de kjørte så hardt at Peraud var sjanseløs på trøya. Men det betydde ikke at trøya var sikret i nok en dag. Opp siste bakken prøvde Katusha å få den over på Joaquin Rodriguez sine skuldre. Alexander Kolobnev dro noe voldsomt til opp bakken, i det som så ut som et rent opptrekk for sin kaptein. Joaquin hadde, dessverre for Katusha, ikke gode nok bein til å få en luke på Igor Anton. Anton og Euskaltel klarte dermed å forsvare trøya. Den får de kose seg med på morgendagens hviledag, en dag rytterne fortjener. For de siste dagene har vært knalltøffe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar