lørdag 4. september 2010

Han har blitt en spesialist på Vuelta-seire

Dagens etappe skulle skille klinten fra hveten. De store kanonen kunne skulle teste hverandre, men det var ingen av disse som vant. David Moncoutie som vant var med i dagens lange utbrudd sammen med Bazayev, Arrieta, Tschopp og Serafin Martinez. I dagens siste kategoriserte stigning stakk Moncoutie fra de øvrige i bruddet. Han hadde ingen problem med å holde ledelsen inn til mål, og kunne ta en etappeseier i den tredje Vuelta a Espana på rad.

Bak i feltet kjørte Liquigas nærmest et spurt opptrekk inn i den drøyt 3,5 kilometer lange bakken. Selv om bakken bare er 3,5 kilometer lang er den altså regnet som en 1.kategori. Det er fordi den er ekstremt bratt. Drøyt 11 % i snitt, og med partier godt over 20 % svir godt i bena. Når de i tillegg hadde vært over et par 2.kategorier ble dagens etappe virkelig tøff. Zaugg dro så hardt at Nibali valgte og ikke følge sin lagkamerat. Det gikk litt i rykk og napp, og det var tydelig at noen var sterkere enn andre. Uran prøvde seg, men ble hentet. Feltet ble splittet før noen kom opp. Dette skjedde et par ganger. Så stakk Sastre, i en bakke som egentlig ikke passer han. Han ble lett kjørt inn, men han var ikke kaputt. Litt senere høynet Joaquin Rodriguez Oliver farten, og bare Tondo, Nibali og Igor Anton kunne følge, men Joaquin Rodriguez var langt ifra ferdig. Litt senere øket han farten enda litt mer enn forrige gang. Da slet Tondo, men han kom seg etterhvert opp igjen. Neste som prøvde seg var Igor Anton. Joaquin Rodriguez fulgte lekende lett, men Tondo og Nibali måtte gi en liten luke. Redningen for Nibali, som hadde sett så bra ut tidligere, ble at de to foran ga seg veldig fort. Tondo, Igor Anton, Nibali og Joaquin Rodriguez fikk besøk av Sastre, og de kjørte sammen over toppen. Menchov, Fränk Schleck, Mosquera Miguez og Gilbert med flere hadde sluppet med en god del.

Etter en nedoverbakke var det klart for avgjørelsen i den lille favorittgruppa. Det var ingen etappeseier og ingen bonussekunder å kjempe for, så for mange var det nok overraskende for mange at Joaquin Rodriguez gikk til det han kunne mot mål. Grunnen til at han gjorde det var for å skaffe seg et sekund på Igor Anton. Da ville Katusha rytteren få ledertrøya i stede for baskeren Anton. Men Joaquin Rodriguez fikk ingen sekunder, selv om han var før Nibali og Anton i mål. Dermed er det Igor Anton som leder sammendraget, på samme sekund som Joaquin Rodriguez og to sekunder foran Nibali. Fränk Schleck er 1.47 bak, Tondo er 42 sekunder bak, Mosquera er ca. 1.20 bak , Sastre er 2.11 (og må nok hjelpe Tondo nå), mens Menchov er over 3 minutter bak.

I morgen venter en kuoert etappe uten de virkelig utfordringene. Kanskje er det nok en dag for et brudd. Mest sannsynlig blir det ikke forandringer i toppen av sammendraget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar