onsdag 8. september 2010

Overtok ledelsen etter smart kjøring

Rytterne i Vuelta a Espana skulle i dag til Andorra, noe som selvfølgelig betydde at de skulle opp mot mål. En 10 kilometer lang bakke opp mot mål ventet rytterne. Rabobank dro som besatte inn i bakken. De trodde på Menchov. Tschopp og Cherel ble i alle fall kjørt inn. Med det ekstreme tempoet til Rabobank falt ble feltet langstrakt på flatene, og en del falt av. Inn i bakken, gadd ikke Rabobank mer. De stoppet med en gang bakken begynte, noe jeg skjønte veldig lite av. Men Katusha satt opp et passe høyt tempo da Rabobank ga seg. Igor Anton lå helt på halen, side om side med Thor Hushovd. Han så langt fra bra ut.

Ezequiel Mosquera Miguez var den første som rykket av favorittene, og kun Nibali og Joaquin Rodriguez Oliver kunne følge. Etterhvert gikk Anton til med Fränk Schleck på hjul. Men de kom seg ikke opp til trioen. Mosquera Miguez kjørte jevnt hardt, og etter en kilometer måtte Joaquin Rodriguez slippe seg. Katalaneren i ledertrøya var totalt ferdig, selv om han tidligere hadde sett så bra ut. Han stoppet opp, og ble raskt tatt igjen av Anton, som hadde dratt av Schleck, men ikke kommet seg opp til duoen i front. Bak i feltet hadde Menchov for lenge siden falt av, og dermed synes Rabobank sin tauing på flatene mildt sagt unødvendig. Mosquera fortsatte å dra i tet, og også Nibali måtte slippe Vuelta-spesialisten. Men også Mosquera fikk det tøft. Med litt over 1 kilometer igjen ble han tatt igjen av Anton. Anton lå litt på hjul før han angrep. Bak hadde også tondo angrepet, og passert Nibali. Joaquin Rodriguez hadde blitt passert og frakjørt av feltet.

På den siste kilometeren kjørte Anton solo og vant med tre sekunder på Mosquera Miguez. Anton kjørte klokt i bakken. Der hvor de fleste andre fikk det, klarte Euskaltel-rytteren å posisjonere ut kreftene perfekt. På tredjeplassen kom Tondo, ti sekunder bak. Også han syklet smart i dag. Talentfulle Rigoberto Uran kom på femteplass sammen med lagkamerat Bruseghin, 16 sekunder bak. Sterkt kjørt av de to Caisse d'Epargne rytterne, som nok en gang viser hvilken bredde laget har i fjellene. Dessverre mangler de den siste lille spruten til å kjempe med helt i teten av sammendraget. Etter det fulgte Schleck, Nibali og Moncoutie som var 23 sekunder bak. Ni sekunder bak dem kom Cuesta, Sastre og Ruben Plaza.

I sammendraget leder nå Anton med 45 sekunder på Nibali. Tondo har overtatt tredjeplassen, 1.04 bak. Joauqin Rodriguez som ledet før etappen ligger nå på fjerde, 1.17 bak. Mosquera Miguez har med dagens sterke kjøring kjørt seg opp til femteplassen i sammendraget, 1.29 bak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar