fredag 10. september 2010

Klart for ny spennende norgescuphelg!

I helgen skal det kjøres to rankingritt og et norgescupløp i Oslo. På lørdag kjøres det tempo og gateritt, mens det på søndag er en fellesstart med norgescupstatus. Les mer om løypene til de forskjellige rittene på Plussbank Cervélos hjemmeside.

Stillingen i norgescupen viser at det er spenning i alle klassene. I kvinner junior er det først og fremst en duell mellom Miriam Bjørnsrud og Thea Thorsen. Bjørnsrud har et forsprang på 180 poeng i forhold til Thorsen, så skal det forbli spenning også i det siste norgescuprittet bør Thorsen slå Bjørnsrud på søndag. I kvinner senior er det også stor spenning. Lise Nøstvold leder sammenlagt, men er opptatt med ritt i utlandet. Det gir kvinnene som ligger bak henne på resultatlista en gyllen mulighet til å ta igjen forspranget hennes. Nærmest henne i sammendraget ligger Team Alfas Tina Andreassen. Det er store muligheter for at hun kan ikle seg den gule ledertrøya etter søndagens ritt. Hos menn junior skal Kristoffer Skjerping for første gang forsvare ledelsen i sammendraget, som han skaffet seg under forrige norgescupritt, i Grenland. Han har heldigvis et sterkt lag i ryggen, for han kommer til å bli angrepet kraftig av spesielt Stavanger og Sandnes. Begge klubbene har to mann på skuddhold av ledertrøya. Stavanger har både Sven Erik Bystrøm og Fredrik Galta, mens Sandnes har Kristian Dyrnes og Daniel Hoelgaard. Se spesielt opp for Fredrik Galta. Han har funnet formen etter sitt håndleddsbrudd, og er nok enormt kjøresugen. Han slo forresten Alexander Kristoff i et lokalt poengritt for en ukes tid siden.

I menn senior er det Plussbank Cervélo som må forsvare den gule ledertrøya. Adrian Gjølberg har 204 poengs forsprang på Lorents Ola Aasvold fra TVK og Johan Fredrik Ziesler fra Sparebanken Vest - Ridley. Alle tre stiller til start. Det gjør også Jon Anders Grøndahl (bildet), som er nummer fire sammenlagt. Han kan bli et viktig taktisk kort for Plussbank Cervélo, spesielt siden de savner Øystein Stake Laengen, som sammen med Kristian Forbord, Bjørn Tore Hoem, Vegard Stake Laengen og Vegard Robinson Bugge kjører ritt med landslaget. Mye tyder på at det blir en kamp mellom Plussbank Cervélo og Sparebanken Vest - Ridley, som begge har veldig sterke lag på start. I tillegg vil enkeltryttere fra andre lag, som for eksempel Lorents Ola Aasvold, melde seg på. Det er veldig gledelig at Team Sky proffen Lars Petter Nordhaug stiller til start. Det setter en liten ekstra spiss på konkurransen. Løypa bør passe Nordhaug utmerket, og han vil selvsagt være en av favorittene. Han er nok riktignok ikke like motivert som de hjemlige rytterne er foran dette rittet, men han viste i vueltaen at han er i god form. Blir spennende å se om sykdommen han og resten av laget slet med i det rittet har satt han tilbake.

Det blir et flott ritt i Oslo til helgen, så her er det bare å komme seg ut i løypa og heie frem syklistene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar