søndag 19. september 2010

Farrar knuste Cavendish

Den siste etappen ble som forventet en parademarsj for sammenlagtvinneren Vicenzo Nibali. Den helt flate rundløypa i Madrid sentrum ga som ventet syklistene svært få utfordringer. Som vanlig var det noen håpefulle som prøvde seg i brudd, men de ble aldri spesielt farlige for hovedfeltet. Liquigas og HTC-Columbia tok ansvar, og bruddet ble kjørt inn ca 8 kilometer fra mål. Heller ikke et sent angrep fra Greg van Avermat kunne hindre at det ble en samlet spurt.

De fleste forventet nok rent Cavendish-show, siden han har vunnet de siste spurtene i Vueltaen rimelig overlegent. Slik ble det ikke. Cavendish virket veldig sliten etter tre ukers blodslit, og satt med tunga langt nede på haka da opptrekker Matthew Goss startet spurten for briten. Cavendish hadde ikke sin sedvanlige akselerasjon, og slet faktisk med å komme forbi Goss. Han gjorde i tillegg et feilvalg, da han gikk forbi Goss på høre siden, fremfor venstresiden. Han skjønte også selv at beina ikke var gode i dag, og så bekymret mot resten av feltet. Tyler Farrar kom som en kanonkule og vant med en sykkellengde. Cavendish klarte å ta seg sammen og ble nummer to. Det sikret han poengtrøya, hans første trøyeseier i en Grand Tour. Uten Goss sitt perfekte opptrekk i dag kunne det blitt langt mer spennende i dag, for det var utrolig lite sprut i Cavendish i dag. Goss virket råsterk og kunne kanskje vunnet hvis han kunne kjørt for seg selv, men i dag var nok den grønne trøya viktigst for HTC-Columbia.

Allan Davis ble nummer tre i dag, mens Wouter Weylandt ble nummer fire. Quick Step syklisten fikk et flott opptrekk, men klarte ikke å passere seg på hjulet til lagkameratene. De brukte med andre ord opp krefter på ingenting. Nibali kunne juble over sin første Grnd Tour seier. Det kan fort bli den første av mange.

4 kommentarer:

 1. Takk for flott dekning av Vueltaen! Vet dere om det er noen norske kanaler som sender VM live?

  SvarSlett
 2. Så vidt jeg vet sender NRK VM. Vet ikke om de sender kvinnene og U23 også, men i hvert fall menn elite. Det er dessverre ingen god nyhet, med mindre du liker å se sykkelritt uten lyd. Kommenteringen pleier å være katastrofal. Derfor blir Eurosport (med svensk kommentator selvsagt) redningen. Får du ikke inn Eurosport vil jeg si at internettstreams er et langt bedre alternativ enn NRK :)

  SvarSlett
 3. Takk for tips! Høres ut som Eurosport og svensk kommentering blir løsningen :)

  SvarSlett
 4. Høres lurt ut. Det er den klart beste måten å se sykkel på. Ingen som når Vacchi opp til knærne engang.

  SvarSlett