tirsdag 7. september 2010

Joaquin Rodriguez lyktes tilslutt!

Etter en velfortjent hviledag sto syklistene i dag ovenfor nok en halvtøff etappe. Ingen voldsomme fjell skulle forseres, men det ble allikevel mer enn nok utfordringer for feltet. Og nok en gang endte det med at et utbrudd skulle gjøre opp om seieren. Greg Van Avermat var storfavoritt til å vinne av de i bruddet, siden han på papiret var klart raskest. I slike tilfeller er det svært sjeldent at bruddet gjør opp om seieren i en samlet spurt. Når alle i bruddet er klar over at èn er klart raskere enn alle andre, ser de på han hver gang en luke skal tettes. Imanoel Erviti skjønte at her var det en kjempemulighet til å slå til, og angripe tidlig. Han hadde nok også sett at det ikke var mye kraft igjen i gjengen han kjørte fra.

Erviti opparbeidet seg raskt en ledelse på halvminuttet, noe resten av utbruddet aldri var i nærheten av å hente. Samarbeidet dem imellom kunne selvsagt vært bedre, men det var mange veldig slitne bein på slutten av etappen. Til syvende og sist vant nok den sterkeste i dag. Men den store vinneren i dag var Katushas Joaquin Rodriguez. Han har kjempet steinhardt, og vært utrolig nærme å overta ledertrøya tidligere i rittet, men det var først i dag han lyktes med å skaffe seg noen sekunder på Igor Anton. Han kjørte nemlig inn to bonussekunder underveis på etappen, og det er disse to sekundene han nå leder med. Kanskje mister han trøya allerede i morgen, når rytterne skal klatre opp til Andorra, men da kan i hvertfall si at han har hatt trøya. Det er morsomt å se at rytterne kjemper så hardt for å få ledertrøya, at de prøver å utnytte hver mulighet de får til å "stjele" et sekund eller to. Slik skal det være i en Grand Tour! Med andre ord en velfortjent etappeseier, og et fortjent trøyebytte.

PS: Andy Schleck og Stuart O'Grady stilte ikke til start i dag. De ble sendt hjem av Bjarne Riis etter at de hadde nytt hviledagen litt for mye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar