onsdag 29. september 2010

Klart for tempo blant de aller beste!

Løype:
I natt/tildlig i morgen norsk tid går VM-tempoen for de proffe mennene. Løypa er lik den damene kjørte i sin tempo. Den eneste forskjellen er at mennene sykler rundløypa to ganger, mens damene kjørte den en gang. 45,4 kilometer i en meget kupert løype skal forseres. Dette gir de litt lettere tempokjørerne en liten fordel. Spesielt er det en bakke

Tider:
Første mann i morgen begynner 05.00 norsk tid, mens tempokjøreren over alle tempokjørere, Fabian Cancellara 08.18 norsk tid. Det er to minutter mellom hver startende. Syklistene er delt inn i grupper, slik at de antatt beste kjører på slutten. Rittet vises live på NRK Nett TV, mens NRK og Eurosport bare viser reprise.

Favorittene:
Den store favoritten på denne øvelsen er uten tvil Faabian Cancellara. Men mannen, som har vunnet tre VM tidligere, vil få tøff konkurranse, blant annet fra lagkamerat Richie Porte. Løypa passer nok hjemmefavoritt Porte bedre enn den passer den regjerende mesteren. Porte har vist seg som en strålende klatrer og tempokjører, og ble nummer 7 sammenlagt i Giro d'Italia, hvor han bar Maglia Rosa. Men konkurransen stopper ikke der. Tredje sist begynner nemlig den nest største favoritten av de alle. Tyskeren Tony Martin har virkelig vist seg som en av verdens beste tempokjørere. Han ble nummer to under begge tempoene i Tour de France, bare slått av Fabian Cancellara. I tillegg sikret han seg sammenlagtseieren i Eneco Tour på grunn av sine vanvittige tempoegenskaper. Andre som skal være med helt i toppen er svenske Gustav Erik Larsson og canadiske Svein Tuft. I tillegg setter vi et lite utrpostegn bak folk som Janez Brajkovic og Koos Moernhout, selv om de skal slite med medalje, men som på en perfekt dag kan komme topp tre. Tilslutt vil vi nevne Peter Velits. Den ekstremt talentfulle slovaken ble nummer tre i Vuelta a Espana og vant den siste tempoetappen. Det slo han blant annet Fabian Cancellara og Denis Menchov!

Ingen nordmenn stiller til start, men det vil allikevel bli svært spennende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar