fredag 3. september 2010

Petacchi knuste en sperret Cavendish

Det var duket for massespurt på dagens etappe av Vuelta a Espana. Og slik skulle det bli. Bruddet, med blant annet danske Martin Pedersen, ble hentet, uten å noen gang å være noen særlig trussel. Columbia, FDJ og Lampre sto for det meste av drajobben. Og i spurten var det Petacchi som fikk det beste opptrekket. På hans hjul var Cavendish, mens Farrar allerede hadde ødelagt etappen med å ligge for langt bak når det dro seg til. Petacchi pånet spurten med rundt 200 meter igjen til mål. Mange trodde nok at Cavendish ville passere italieneren, men i det han skulle sette inn nådestøtet ble han sperret inne mellom Petacchi og stortalentet Andreas Stauff. Dermed endte det med seier til Petacchi foran en sittende Cavendish. Juan Jose Haedo sikret den siste pallplassen så vidt foran Sauff, som igjen slo Farrar.

Gilbert behodt ledelsen i sammendraget. I morgen anbefaler jeg alle å se på etappen. Da venter fem kategoriserte stigninger hvor av en 1.kategori hvor toppen ligger 3 kilometer fra mål. Kanskje blir det omrokeringer i sammendraget. Trolig blir det en kamp mellom de største sammenlagtfavorittene, men det er også en mulighet for at et brudd går inn.

2 kommentarer:

  1. Hvis man ser på diskingen av Cavendish i Tour de France ifjor, Freire på 1.etp i årets Vuelta al Pais Vasco, oppstyret rundt Cavendish i Sveits rundt og utkastelsen av Renshaw i årets Tour de France, synes jeg Petacchi burde vært disket etter dagens spurt. Går fra gjerdet på den ene siden av veien til gjerdet på motsatt side. Trodde spurten skulle skje i rett linje?

    SvarSlett
  2. Spurten skal for så vidt skje i rett linje, men det hadde vært ekstremt å diske Petacchi i dag. Jeg synes ikke at det var grunnlag til å diske Petacchi i dag. Hans bevegelser skjer såpass rolig at han ikke lager noen farlig situasjon. I tillegg var han foran Cavendish med såpass mye at det ikke ville bli noe sammenstøt mellom hjulene deres. Hvis de skulle diske for dette hadde det nesten vært umulig å vinne en spurt uten å bli diskvalifisert.

    SvarSlett