søndag 12. september 2010

Barredo vant, mens Mosquera tok nye sekunder

Nok en gang ventet en tøff etappe for rytterne i Vuelta a Espana. Og dagens etappe ble de aggressive rytterne sin etappe. Det var nemlig en av de i bruddet som skulle gå frem å vinne. Barredo kjørte i fra Martin Velits, Van Avermaet, Kaisen, Sijmens og Cazaux og vant etappen ca. minuttet foran Sijmens, med Martin Velits på tredje. En meget fortjent og sterk etappeseier av sterke Carlos Barredo.

Noen minutter bak i løypa skulle sammenlagtfavorittene kjempe en durabelig kamp. Xacobeo og Liquigas satt opp farten i feltet, og mange falt av. Den første av de gode som angrep var Carlos Sastre, og han ble fulgt av Mosquera Miguez. Angrepet var det ikke noe særlig sting i, og luka ble aldri på mange meter. Men akkurat i det Kreuziger nesten hadde kjørt de inn, måtte han gi seg. Mosquera Miguez satt opp farten litt ekstra. Sastre måtte slippe han, og de andre kom aldri helt opp til Mosquera. Luka ble større og større, og det var Nibali som måtte gjøre all jobben. Nibali kjørte av Tondo, Schleck, Roche og Sastre ganske raskt. Nibali holdt luka til Mosquera på omtrent 15 sekunder. De eneste som satt med på Nibali sitt kjør var Danielson, Peter Velits og Joaquin Rodriguez Oliver. Også Danielson fikk det tøft, og måtte slippe de tre andre. Nibali & co tok inn litt på Mosquera, men kom seg ikke helt opp. Tilslutt hadde Mosquera hentet 11 sekunder på sine argeste konkurrenter i kampen om sammenlagtseieren. Nibali, Velits og Joaquin Rodriguez kjørte samlet over mål, og dermed er avstanden forsatt 4 sekunder mellom Katusha- og Liquigaskapteinene. Med dagens enormt gode prestasjon har ekstremt talentfulle Peter Velits klatret til fjerdeplass i sammendraget, noe som ville gitt god odds før Vueltaen begynte. Og endelig gjør han seg fortjent til plassen han fikk i vår serie av syklister vi trodde kom til å utmerke seg/overraske positivt i årets sesong. Velits ligger nå et sekund foran Tondo i sammendraget.

I morgen venter nok en tøff etappe med te 1.kategorier. Da må nok Joaquin Rodriguez og Mosquera Miguez angripe Nibali. Uansett blir det spennende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar