torsdag 9. september 2010

Hello, hvor er dere hen?

Det lå litt i kortene at Mark Cavendish skulle få en etappeseier i dag. Han går omtrent aldri ut av en Grand Tour uten etappeseier. Når han fysisk sett så veldig bra ut på de forrige spurtene, lå alt til rette for britisk dag i dag. Takket være smart lagarbeid endte det også slik. Lars Ytting Bak satt i dagens brudd, noe som gjorde at HTC Columbia for en gangs skyld slapp å dra hele dagen. På slutten kjørte Matthew Goss som en villmann. Han kjørte full gass før den siste farlige 90 graders svingen. Kun Cavendish var gal nok til å følge med, og da fikk de to en stor luke ut på oppløpet. Cavendish ønsket at Goss skulle ta seieren, men australieneren var mer opptatt av å juble over lagseieren, så Cavendish var nødt til å tråkke til, og seile over målstreken i ensom majestet. Tyler Farrar kastet seg inn på andreplassen, mange sykkellengder bak Cavendish, mens en jublende Goss (han jublet de siste 150 meterne) tok tredjeplassen. Spurten i dag minnet veldig mye om sisteetappen i Tour de France i fjor. Da kjørte Renshaw og Cavendish ifra resten i siste sving, og vant dobbelt.

Thor Hushovd var med i spurten i dag, og ble nummer fem. Han var meget nære andreplassen og viste med det at han for øyeblikket spurter bedre enn han har gjort noen gang tidligere i år. Riktignok er det fortsatt en del å ta tak i, men kraften og frekvensen virker til å være tilbake på toppnivå. Med litt mer spurttrening i vueltaen lover dette ekstremt godt før VM. Hushovd er i ferd med å finne både den fysiske formen, og å finne tilbake til toppspurtene sine. Men Cavendish, han er fortsatt råest.

PS: se spurten hos TV2.

3 kommentarer:

 1. Blir helt klart spennende å se hva som kan skje i VM! Har forresten sykkelerbest fått med seg den nye norske rekorden på 10 km tempo satt av Reidar Borgersen? Fyren kom jo omtrent fra intet. Vet dere forresten om Edvald noen gang har prøvd seg på 10 km rekorden? Personlig tror jeg han ville kjørt enda raskere.

  SvarSlett
 2. Klart vi har fått med oss Borgersens monster løp. Vi har allerede gratulert han på twitter. Han kjørte en fryktelig god tempo, og utklasset den gamle rekorden. Tror ikke Edvald har prøvd seg på rekorden, i hvert fall ikke de seneste par sesongene. Han burde slå den i og med at han er blant verdens beste temposyklister på den distansen.

  Må si historien om Borgersen er veldig morsom. En god skøyteløper som aldri helt slo i gjennom, som i år bestemte seg for at det er såpass morsomt å sykle at han like godt konkurrere litt. Det har til nå resultert i blant annet NM sølv på tempo og ny norsk erkord på 10 kilometer tempo. Veldig morsomt med et stort norsk talent som satser hardt på tempo. Tipper han kjører tempoen i VM i København neste år (Edvald vil være blant favorittene på fellesstarten og dropper derfor trolig tempoløpet). Stå på Borgersen!

  PS: Reidar Borgersen kjører 20 kilometer tempo sammen med resten av den hjemlige eliten på Gamle Mossevei i morge, som en del av Oslo Sykkelfestival. Han starter klokka: 11:46:30. Få med deg det!

  SvarSlett
 3. Twitter ja - der var det jo attpåtil en link til Reidars egen side. Bare synd han ikke begynte med sykkel før. Tipper han greit slår persen min på to-mila i morgen :-)

  SvarSlett