mandag 13. september 2010

Nibali fikk hammeren!

I dag ble den nest siste fjelletappen i årets vuelta kjørt. Det var mange som hadde en del tid å ta igjen, noe som sørget for at det ble en morsom etappe, med mye offensiv sykling. Som vanlig fikk et brudd gå avgårde. De fikk opparbeidet seg et ganske godt forsprang. Sterkest var Mikel Nieve. Euskaltel rytteren, som har slått ut i full blomst i årets vuelta, kronet hans flotte innsats med en etappeseier. En flott prestasjon av Nieve, og ikke minst en etterlengtet og meget fortjent til et noe uheldig Euskaltel lag.

Selv om bruddet kjørte for etappeseieren var det mer spennende å følge favorittene bak i feltet. Tom Danielson og Fränk Schleck angrep tidlig i den siste bakken. De fikk etterhvert selskap av Carlos Sastre. Det gjorde at tempoet økte, og Danielson måtte slippe de to andre avgårde. Viljen til å samarbeide var ikke stor hverken fra Sastre eller Schlecks side. Det bitre bruddet Sastre tok med Saxo Bank kan være en av grunnene til det. Det viste seg at Schleck var den klart sterkeste av de to. Faktisk så det ut til at han fikk litt ekstra motivajon og noen ekstra krefter av å få besøk av spanjolen. Han økte tempoet, og fikk en stadig større luke på resten av favorittene. Han jobbet seg opp i en avstand på 35 sekunder. I gruppa bak falt den ene etter den andre av, takket være en fantastisk jobb av Roman Kreuziger. Tjekkeren ofret seg fullt og helt for lagkaptein Nibali. Av de fremste i sammendraget var det Peter Velits og Xavier Tondo som fikk størst problemer. De tre beste i sammendraget (Nibali, Joaquin og Mosquera) holdt sammen helt til det var igjen en drøy kilometer. Da fikk Nibali hammeren skikkelig. Joaquin Rodriguez la merke til dette, og tråkket det han maktet for å ta over ledelsen i sammendraget.

Fränk Schleck kom i mål 1.06 bak Nieve. Kevin De Weert tok tredjeplassen, etter å ha vært en av de som lå i brudd. 16 sekunder bak Schleck kom Joaquin Rodriguez dundrende. Han tok 18 sekunder på Mosquera og 37 sekunder på ledende Nibali. Det var mer enn nok til å overta ledelsen sammenlagt. Han har nå 33 sekunder på Nibali og 53 sekunder på Mosquera. Fränk Schleck avanserte helt frem til en fjerdeplass i sammendraget med sin strålende kjøring. Han er 2.16 bak Joaquin, noe som nok er for mye når det kun gjenstår en tempoetappe og en klatreetappe hvor det kan gjøres noe i sammendraget. Kampen om sammendraget er nå mer åpen en noen gang. På onsdagens tempo vil Joaquin angripes av både Nibali og Mosquera, som på papiret er langt mer habile temposyklister. Dette blir spennende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar