lørdag 11. september 2010

Dramatisk etappe i Vuelta a Espana

Dagens etappe i Vuelta a Espana hadde en spennende løypeprofil. På veien skulle de over en 3.kategori og to 2.kategorier, før de skulle avslutte opp en 1.kategori til Pena Cabarga. De siste 5,9 kilometerne av etappen hadde et gjennomsnitt på 9,2 % stigning. På det verste var bikket det over 18 %.

Tidlig på etappen var det mye støting. Etterhvert kom Terpstra seg avgårde, og fikk en god luke. Etterpå stakk lagkameratene David Millar og Zabriskie avgårde, og kom seg etter en stund opp til Terpstra. Men det var ikke blant disse det skulle kjempes. Luis Leon Sanchez og Kolobnev stakk av fra feltet, men heller ikke det ble det noe av. Etter at de ble hentet satt Katusha høyere fart.

Så skjedde det dramatiske. Det absolutt ingen basker håpet på å måtte oppleve. Den kanskje største favoritten til sammenlagtseier, Igor Anton, krasjet med sin egen lagkamerat Egoi Martinez. Mannen med ledertrøya måtte gi seg. Dermed var Euskatels Vuelta ødelagt. Det som så så bra ut, ble totalt ødelagt i løpet av et tidel av et sekund. Dette skulle vær Antons store tour. Denne gangen skulle han tre ut av skyggen, og inn i rampelyset. Men det endte med enrom skuffelse.

Foran pågikk løpet i full fart, og de to foran, Zabriskie hadde falt av, tapte tid til feltet. I et av de bratteste partiene i bakken gikk Mosquera Miguez til. Men spanjolen fikk det tøft. Nibali kontret. Joaquin Rodriguez Oliver kom seg opp til italieneren, og med ca. 800 meter igjen til mål stakk El Purito fra Nibali. Joaquin Rodriguez hadde snudd opp ned på det som skjedde på vei opp mot Andorra. Nå var han tilbake, og viste seg som den klasserytteren han er. Han fikk hele 20 sekunder, og med bonussekundene tok han igjen 28 sekunder på Liquigas-rytteren. Dermed leder Nibali sammendraget, 4 sekunder foran Joaquin Rodriguez. På tredjeplass kom Mosquera Miguez, kun to sekunder bak Nibali. Bak der fortsatte Moncoutie sin sterke kjøring. Noe overraskende ble han nummer fire, 33 sekunder bak. Et sekund bak kom Roche, med Schleck et sekund bak seg.

I sammendraget leder som nevnt Nibali med 4 sekunder på Joaquin Rodriguez. På tredje- og fjerdeplass ligger Mosquera Miguez og Tondo. Begge er 50 sekunder bak. Det ser ut som at sammendraget står mellom disse fire. Fra Tondo er det 1.21 tilbake til Roche, som er et sekund foran Schleck.

I morgen venter nok en tøff etappe, med bakke finish. Allerede ta kan ledertrøya bytte eier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar