søndag 12. september 2010

Ny mann i ledertrøya

Dagens norgescup ble som forventet et utskillingsløp. Det var svært få bruddforsøk i alle klassene, for alle skjønte at dette rittet kom til å bli knalltøft. Sola dukket opp innimellom, mens det blåste relativt kraftig i de partiene av løypa som ikke var skjermet av skog og hus.
Kvinner junior
Juniorklassen startet samtidig med seniorene. Feltet var lenge samlet, men på de siste rundene hadde Miriam Bjørnsrud fått nok av selskapet. Hun gikk solo, og holdt unna for både resten av juniorjentene og seniorjentene. Hun vant like overlegent som på gaterittet i går. Norge har utvilsomt et stort talent i denne jenta. Ikke bare vinner hun, men hun gjør det på en meget overbevisende måte.

Kvinner senior
Det ble et knalltøft utskillingsløp blant kvinnene. Det var liten tvil om at den sterkeste kom til å vinne. Dagens sterkeste var Maria Petersen. Hun gikk solo på siste runden. hun klarte ikke å hente inn junioren Bjørnsrud, men holdt unna for sine motstandere i seniorklassen. Tina Andreassen ble nummer tre, og overtok med det ledelsen i norgescupen sammenlagt.
Menn junior
I juniorklassen ble det et lureløp. Selv om det ikke ble tråkket til for fullt var det mange som fikk problemer. Det var tilslutt et ganske stort felt som skulle gjøre opp om seieren på de siste par rundene. Med en drøy runde igjen angrep tempospesialisten Magnus Tønsager. Det ble ikke enighet bak i feltet, og den knallsterke rytteren holst unna. En meget god prestasjon. Restene av feltet spurtet om de resterende plassene. Kristoffer Skjerping tok andreplassen, og økte med det ledelsen i norgescupen. Kristian Dyrnes fra Sandnes ble nummer tre.
Menn senior
Lars Petter Nordhaug klnket til fra start, og fikk med seg Marius André Hafsås. Unge Hafsås måtte slippe etter et par runder, mens Nordhaug holdt det gående nesten hele dagen. Han ble hentet da det gjensto drøye to runder. Plussbank Cervélo ble satt under stort trykk i dag. Laget mistet den ene rytteren etter den andre. Det var spesielt Sparebanken Vest - Ridley som satt tempo. Håpet var nok å overta ledelsen i sammendraget med Johan Fredrik Ziesler. Plussbank Cervélo ga ikke fra seg trøya uten kamp. Hver gang de kom litt på etterskudd klarte de å ta seg sammen og samle feltet. Tilslutt ble det allikevel for mye. En ca 10 manns stor gruppe kom seg avgårde, med balnt annet Ziesler og Aasvold. Gjølberg klarte ikke å følge, og så veldig kjørt ut. Gruppa med de sterkeste gjorde opp om seieren opp bakken siste gang. Der var Lorents Ola Aasvold klart sterkest. Det var en aldri så liten utklassing i spurten. Andreas Landa, fra arrangørklubben Frøy, gjentok fjorårets andreplass. Imponerende. Ziesler tok tredjeplassen. Aasvold har nå overtaket i norgescupen sammenlagt. Han har 180 poeng til gode på Ziesler. Gjølberg kom langt bak, og fikk dermed svært få poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar