torsdag 2. september 2010

Månedens rytter i august

Da er det igjen på tide med kåringen av månedens rytter, denne gangen i august.

Daniel Martin: For en måned for den ekstremt talentfulle iren. Garmin-rytteren vant den femte etappen i Polen Rundt. Da overtok han også sammenlagtledelsen. Den ledelsen holdt han ut resten av rittet, og vant det polske rittet sammenlagt. Senere i måneden gikk han videre og vant han det italienske rittet Tre Valli Varesine. Her vant han foran gode ryttere som Pozzovivo, Nibali og Cunego. Alt i alt en meget god måned for den fremmad stormende unggutten.

Edvald Boasson Hagen: Nok en gang en god måned for nordmannen. Men denne måneden ble dessverre en nesten måned. Han startet bra med å vinne Dutch Food Valley Classic. To dager ble han nummer to i Vattenfall Cyclassics, kun slått av Tyler Farrar. To dager etter Vattenfall begynte ENECO Tour, et ritt han vant i fjor. Det begynte med en femt plass på prologen. Etter det ble det en fjerdeplass og tre tredjeplasser. I tillegg hadde han et frekt forsøk på den andre etappen. Til slutt ble han nummer tre i sammendraget, slått av Tony Martin og Koos Moerenehout.

Tony Martin: August var Martin-måneden. Både Tony og Daniel Martin kjørte sterkt. Tony kom på en relativt skuffende syvendeplass på prologen i ENECO Tour. Men etter det gikk det bare en vei. Han ble nummer to på den tredje etappen, og la grunnlaget for sammenlagtseieren. Tilslutt sto det mellom han og Moerenhout. På den siste dagen var spennigen stor før start. Men det var aldri noe tvil. Martin knuste Moerenhout på tempoen, og vant i tillegg etappen i suveren stil.

Svein Tuft: Tuft innledet måneden med temposeier i Post Danmark Rundt. Dette sikret han en andreplass i sammendraget. Senere vant han prologen i ENECO Tour i overlegen stil. Tufte kjempet så godt han kunne for å beholde sammenlagtledelsen, men det ble for tøft for den temposterke candieren. Han endte på en sterk femteplass, en meget god plassering for Garmin-rytteren.

Tyler Farrar: August var ikke bare en måned for Martin-syklistene. Det var også en måned for Garmin-Transitions. Deres superstjerne Farrar gjorde en svak figur i Post Danmark Rundt. Men rittet brukte han bare som oppkjøring etter skadene han pådro seg i Touren. Det skulle han vise senere i måneden. For han skulle vise seg frem i Tyskland litt senere. Dessverre for oss nordmenn vant han Vattenfall Cyclassics, foran våre egne Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff. Med skapte han historie. Han var den første som vant rittet to ganger, og da i tillegg på rad. Han fulgte opp med å bli nummer seks i Coppa Bernocchi, før han ble nummer to i GP Ouest France - Plouay bak Matthew Goss. Helt på slutten av måneden dro han også med seg en tredjeplass på den andre etappen i Vueltaen.

Andre Greipel: Den seiershungrige tyskeren rasket nok en gang med seg en mengde seiere. Han begynte med to seirer i Tour de Pololgne, eller Polen Rundt som det heter på norsk. Senere ble han nummer tre i både Sparkassen Giro Bochum og Vatenfall Cyclassics, før han igjen begynte å vinne. Men det begynte ikke spesielt bra i ENECO Tour. Det ble en skuffende 12.plass på den første etappen. Men så begynte han igjen. Neste etappe entde med etappesier. Han dro også med seg en etappeseier til. Og denne var mer fortjent og overbevisende enn de aller, aller fleste. Han tauet og hentet vann for sin kaptein Tony Martin. Han slet seg over hver eneste lille kneik. Og i spurten knuste han blant annet Boasson Hagen og Jürgen Roelandts.

Også andre ryttere har gjort det bra i august. Hvis du mener noen andre har vært best må du gjerne legge inn en kommentar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar