søndag 13. juni 2010

Boasson Hagen - en gave fra oven!

Edvald Boasson Hagen er tilbake på topp! Norges beste syklist er tilbake! Norge har et nytt håp i kampen om den grønne poengtrøya i Tour de France. Han mistet 2 måneder med trening og ritt, men det skal mer til for å stoppe den gudbenådede syklisten fra Rudsbygd. Boasson Hagens etappeseier på den etappen i Dauphiné Libéré var akkurat det norsk sykkelsport trengte. Han er den eneste norske proffen med seire i år (Christer Rake regner vi som semi-proff), og blir utvilsomt det største norske håpet i sommerens Tour de France.

Måten han vant etappen på i dag var en mester verdig. Han "cruiset" ikke i feltet og ventet på en spurt, han var offensiv hele etappen igjennom. Det begynte med et stort brudd med ca 20 syklister. Samarbeidet i gruppa var ikke bra nok da de kom inn på de lokale rundene. Disse rundene inneholdt en 3. kategori bakke de først skulle opp og så ned. Det var nesten ikke et flatt parti på disse rundene. Boasson Hagen innså allerede første gang de kjørte opp bakken at gruppa var for stor. Han satt opp farten og sprang frontgruppa i fillebiter. For eksempel David Millar fikk nok av kjøret hans. Det var igjen ca 10 ryttere i front. De to neste gangene de kjørte opp bakken ble frontgruppa stadig mindre.

Da de skulle ut på siste runden var det bare 5 mann igjen i front. Le Mevel, Duran, Santaromita, Silin og Boasson Hagen. De hadde bare 40 sekunder på hovedfeltet, og det var igjen 11 kilometer. Halvveis i bakken, da avstanden hadde falt ned til halvminuttet, slo Boasson Hagen til. Han parkerte sine bruddkammerater inkludert Le Mevel (som i fjor ble beste franskmann sammenlagt i Tour de France). Han dundret alene opp bakken, og kjørte fantastisk ned de våte veiene. Etappeseieren var et faktum og en hel norsk sykkelnasjon kan puste lettet ut. Bare for å demonstrere en siste gang hvor fort Boasson Hagen kjørte på slutten, kan vi nevne at han i mål var 40 sekunder foran en liten gruppe med Contador og Brajkovic. Han kjørte med andre ord like rakst som dem opp bakken, selv da de parkerte resten av feltet. Brajkovic vant sammenlagt, noe som er hans og Radioshacks største seier til nå. Men det blir for oss lett overskygget av mirakelskaperen Edvald Boasson Hagen.

Blir det grønn trøye på Boasson Hagen i Tour de France i år?

4 kommentarer:

  1. Fantastisk! Gratulerer Edvald!

    SvarSlett
  2. Magisk nå er juli redda :-) har vel aldri mista trua , men det var deilig og få det bekrefta. Eddy er tilbake og nå får jeg håpe Kurt Asle får fart på bena sine også , så blir det her en magisk sommer

    SvarSlett
  3. Blir morsomt i juli ja. At Edvald debuterer samme år som det virker til at Hushovd kan få sin tøffeste tour på lenge, er jo rett og slett fantastisk timing. Få i gang en Arvesen i toppform (et stykke dit enn så lenge) som kan sørge for at det blir mye Edvald jubel, og kanskje skape litt liv på egen hånd på en etappe, hadde vært bra. Så får vi gi Hushovd litt tid, og la han bruke den første uken av touren til å kjøre seg i form. Så kan han jakte etappeseire i brudd siste uka, og på Champs Elysèes. Høres ut som en god oppskrift på en perfekt "Tour de France-juli". Lov å drømme om tre norske etappeseire og en grønn trøye?

    SvarSlett
  4. Millar har varit usel i Dauphiné efter tempot, tappade kontakten INNAN Alpe d'Huez och tvingade hela Garmin-Transitions (förutom två dödsdömda utbrytare) att sällskapa med honom i gruppetton. Bra "försvar" av fjärdeplatsen där.

    SvarSlett