lørdag 26. juni 2010

Førsteårs junior med fantastisk soloseier!

Alle nordmenn som er interessert i sykkelsport bør merke seg navnet Daniel Hoelgaard. Sandnes rytteren er et talent på linje med noen av utenlandsproffene våre. Det er svært få førsteårs juniorer som vinner NM uten at det er en overraskelse. At Daniel Hoelgaard vant i dag var ingen overraskelse. Hadde du sagt det før sesongen hadde det også da gitt ganske lav odds. Han er en del av 93-generasjonen som kan bli like gyllen for norsk sykkelsport som 87-generasjonen er (Boasson Hagen, Kristoff, Rake m.m). Trioen Hoelgaard, Skjerping og Holst Enger har vært talentfulle i fler år allerede. Allerede i M15-16 klassen matchet de mange juniorer. I tillegg er det flere født samme år som følger rett bak de tre. For å presisere hvor talentfulle førsteårs juniorene er: alle tre Glåmdal syklistene som tok sølv på lagtempoen deltar i juniorklassen i NM for første gang. I dag ble også sølvet vunnet av en førsteårs junior. Kristoffer Skjerping (som har samme trener som Boasson Hagen) knep sølvet foran Stavangers Sven Erik Bystrøm.

Den tøffe NM løypa slo som forventet store sprekker i feltet da farten ble skrudd opp. De som kom høyt oppe i dag har gjennom hele sesongen vist at de er sterkest. Daniel Hoelgaard har levd litte grann i skyggen av lagkamerat Kristian Dyrnes i åre, men har gjennom hele sesongen vært fantastisk stabil. Også internasjonalt har han vist at han er blant de ledene i sitt årskull. De som ikke har fulgt de yngre klassene de siste sesongene vil hevde at Daniel Hoelgaard og Kristoffer Skjerping i dag ble våre nye fremtidshåp. Det ble de ikke! Det har de nemlig vært i et par år allerede. Det er allikevel flott og betrygende å se at de har tatt steget opp i juniorklassen så smertefritt som det er mulig.

Tilslutt må jeg uttrykke hvor inderlig jeg håper at norsk sykkelsport klarer å ta vare på talentene som finnes i juniorklassen i år. Det er det høyeste nivået som noen gang har vært i juniorklassen i Norge! De to neste sesongene kommer det til å være flere talenter som trenger lag og klubber som kan tilby matching og treningsgrupper hvor de kan utvikle seg videre. Det er et kjempeansvar, men også en fantastisk mulighet for de norske kontinentallagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar