lørdag 12. juni 2010

Verdensmesteren seiret på hjemmebane

Fabian Cancellara vant prologen i Tour de Suisse. Han vant ett sekund foran Roman Kreuziger, som igjen var to sekunder foran Tony Martin og Peter Sagan. De fire var i en klasse for seg selv, og det var syv sekunder ned til Dries Devenyns. Igjen viser altså Cancellara at han nesten er uslåelig på tempo, Kreuziger viser at han som vanlig blir å regne med når det går store løp i Sveits, Matin viser nok en gang sitt potensial på tempo og Sagan viser nok en gang hvilken allrounder han er.

I dag har Liquigas virkelig vist sin bredde. Med andre- og fjerdeplass på prologen i Tour de Suisse, og med Szmyd sin tredjeplass i Criterium du Dauphine. Også Manuel Quinziato ble topp ti i dag. Og alle disse plasseringen har kommet uten deres kanskje tre største stjerner; Bennati, Basso og Nibali. Svært sterkt av laget som har en fin blanding mellom supertalenter, som f.eks. Kreuziger og Sagan, og mer rutinerte syklister som Basso og Bennati.

Rittet brukes av mange som oppkjøring til Tour de France. Hele seks av fjorårets topp ti i Touren deltar i løpet. Saxo Bank stiller med to blad Schleck, Fuglesang (nummer ti i dag) og Cancellara, mens RadioShack stiller med bl.a. Leipheimer og Armstrong. De syklistene som i fjor kom topp ti i Touren er Contador og Christophe Le Mevel (begge Dauphine) og Nibali og Wiggins som begge sparer krefter etter et tungt Giro d'Italia. Med andre ord er det et stjenespekket startfelt. Av de norske proffene er det Lars Petter Nordhaug, Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd som stiller til start.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar