mandag 14. juni 2010

Spennende etappe i Sveits Rundt

Dagens kuperte etappe i Sveits Rundt ga stor sykkelunderholdning. Mange syklister ønsket å prøve seg på slutten av etappen. Etappeseier og ledertrøya fristet tydeligvis mange. Albasini og L.L. Sanchez var to av de som prøvde seg. Men de lyktes ikke, for Saxo-Bank var ivrige på å forsvare ledertrøya. Det ble imidlertidig tøft. Cancellaras form er tydeligivis ikke like god som den var i april for han slet hardt for å henge med i fronten. Han fikk Andy Schleck som personlig hjelperytter. Imens lillebror lojalt dro Cancellara inn til en ok plassering (ikke store tidstapet) utnyttet storebror Fränk Schleck muligheten til å få kjøre for egne sjanser. Et rykk den siste kilometeren holdt akkurat unna for Rigoberto Uran. Columbianeren hadde en fryktelig sterk avslutning, men det holdt ikke til å hente inn Schleck.

Saxo-Bank kjempet med andre ord på to fronter i dag. De kjempet og vant etappeseieren, men de tapte ledertrøya med noen få sekunder til Tony Martin. Et bevis på hvor vanskelig det kan være å kjempe to kamper samtidig i et sykkelritt. Det er allikevel positivt for Saxo-Bank å se at eldste bror Schleck virkelig er nærme Tour de France formen. Saxo-Bank viste virkelig lagstyrke i dag, slik vi er blitt vant til å se dem i touren de siste årene. Også hyggelig for svenskene å se at Thomas Løfkvist viser gryende form. Vi tviler sterkt på at Wiggins vil kjempe om sammenlagtseieren i touren, og da kan det åpne seg muligheter for den meget sterke svensken.

Synes dere det var riktig av Saxo-Bank å gå etter etappeseieren fremfor å gjøre alt de kunne for å forsvare Cancellaras ledertrøye?

1 kommentar:

  1. Typisk Bjarne Riis å nøye seg med å være beste lag, selv om potensialet er langt større, - så jeg synes det her var oppløftende og proaktivt. Kanskje en bekreftelse på en ny taktikk fra Saxo-Bank som gir sponsorene litt mer å suge på?

    La oss håpe på et ordentlig spetakkel i Tdf, og at Cancellara har langt mer å by på. Og la oss krysse fingrene for at brødrene Schläck får kjøre som individualister og blir tillatt å dyrke sine forskjellige kvaliteter.

    SvarSlett