søndag 20. juni 2010

Det blir fart og spenning i dagens gateritt

Gateritt er den mest publikumsvennlige grenen i sykkelsporten. Korte runder innbyr til høy fart og offensiv kjøring. I tillegg får tilskuerne mulighet til å se rytterne ofte. Også for syklistene er grenen noe helt spesielt. Konkurransetiden er betraktelig kortere enn på fellesstarter. Her nytter det ikke å gjemme seg midt i feltet, du må være med helt fremme i feltet hele tiden, for her vet man aldri når feltet deler seg. Slike splittelser i feltet kan komme av at noen angriper eller at det oppstår velt.

Junior
Dette er første NM øvelse for juniorklassen. Så vidt jeg vet har det ikke vært noen gateritt i denne klassen med alle de beste på startstreken. Derfor er det litt spennende å se hvordan rittet utvikler seg. Jeg tipper det blir høy fart fra start. Stavanger, Sandnes og Glåmdal, spesielt Stavanger har vist i år at de har mange vinnerkandidater. De to i klubben som på papiret er de største favorittene er Bystrøm og Galta. Dette vet selvsagt konkurrentene, og de vil nok være meget observante når disse to angriper. Det kan åpne opp for at noen av de andre Stavanger rytterne kan komme seg avgårde. En rytter som Tormod Jacobsen kan av den grunn bli en meget interessant rytter å følge. Men det er flere enn Stavanger som vil prege rittet. Sandnes har to av de aller største favorittene i Kristian Dyrnes og Daniel Hoelgaard. De har også et stort lag i ryggen, og er sikkert innstilt på å kapre en medalje eller to. Andre favoritter er Kristoffer Skjerping og Sondre Holst Enger (begge fra Glåmdal), Jaran Nilsen (Nanset) og Alexander Lundgreen (Ringerike). Outsidere er Kristofer Aurang, Andreas Sæterøy Johansen, og resten av Ringerike, Sandnes og Stavanger laget. Vi tipper følgende pall: Tormod Jacobsen, Kristian Dyrnes og Sven Erik Bystrøm.

Senior
I seniorrittet er det ingen mega stor favoritt, slik det har vært de siste årene. Den største favoritten er Roy Hegreberg fra Sparebanken Vest - Ridley. Den raske mannen fra Stavanger har desverre ikke mye hjelp tilgjengelig. Jahn Frederik Grue og Anders Lund, som er hans eneste hjelpere, er slett ikke kjent som noen gateritt spesialister. De er vel nærmest så langt unna spesialister på dette området du kommer. Da ser både Plussbank Cervelo og Joker Bianchi ut som bedre og sterkere kollektiver. Joker Bianchi har nok et sterkt ønske om å kjøre Svein Erik Vold inn til en seier på hjemmebane. Han er meget god på gateritt, men blir nok markert ganske kraftig av Roy Hegreberg. Det er tvilsomt om han slår Hegreberg i en spurt, så kanskje må Joker Bianchi spille ut Vegard Robinson Bugge i et forsøk på å ta seieren. Et lag som garantert kommer til å sende ut den ene rytteren etter den andre er Plussbank Cervelo. Det kommer nok en kanonade av angrep fra de svartkledde Cervelo-gutta. Gårsdagens noe skuffende innsats ønsker de nok å revansjere så fort som mulig. Har spesielt tro på Niklas Åkvik og raske Åsmund Sivertsen. Andre favoritter/outsidere er de som gjorde det godt i går. Aasvold, Forbord, Hoem, Blikra, Jarstø, Stake Laengen og Gjølberg. Skal også bli spennende å se hvordan Magnus Børresen har taklet gårsdagens seier. Er han utladet eller stiller han til start med den største graden av selvtillit i hele feltet? Han er god på gateritt, så han er rykket rett inn i outsider kategorien. Der finner vi også lynraske Mats Lohne, som stod over gårsdagens ritt, sikkert for å være frisk i beina til i dag. Vi tipper følgende pall: Vegard Robinson Bugge, Niklas Åkvik og Roy Hegreberg.

Gaterittet kan følges LIVE her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar