søndag 6. juni 2010

Norsk seier i Ringerike GP!

Norge, Joker Bianchi og Christer Rake vant Ringerike GP sammenlagt. En utrolig viktig seier for norsk sykkelsport. Etter at de norske kontinentallagene har slitt så langt denne sesongen, smakte det utrolig godt med norsk seier i det viktigste internasjonale sykkelrittet som arrangeres i dette landet. Kanskje er det også siste gang Ringerike GP arrangeres i det formatet vi har sett de siste sesongene. Planene omkring et Tour of Norway kan gå på bekostning av dette flotte rittet. Siste etappe utviklet seg som den pleier å gjøre. Mange angrep på ledertrøya, men ingen klarer å få stor nok luke. Så ender det med at noen som ikke hadde sammendraget i tankene kommer avgårde på slutten og gjør opp om etappeseieren. Dermed ble det en flott seier til Christer Rake og Joker Bianchi.

Etappeseieren til Christop Pfhingsten kom i skyggen av den flotte norske sammenlagtseieren. Etter aktiv kjøring av Øystein Stake Laengen ble det norsk seier også i poengkonkurransen (poeng på de innlagte spurtene). Klatretrøya gikk til Firsanov, og ungdomskonkurransen ble vunnet av stortalentet Wilco Kelderman. Han var foresten uheldig på oppløpet og veltet. Det meldes at kragebeinet er brukket. Veldig synd, men han kommer nok meget sterkt tilbake. Alt i alt kan vi oppsummere med at det ble et godt norsk Ringerike GP. Nesten utelukkende takket være Christer Rake. Bak han var det noe tynt sett med norske øyne, men Roy Hegreberg og Øystein Stake Laengen har også prestert godt. Så skal vi ikke glemme at startfeltet kanskje var det beste i rittets historie.

Er dere fornøyd med den norske innsatsen i Ringerike GP?

PS: Det var et veldig proft opplegg rundt LIVE sendingene til procycling.no i år. Synd de ikke åpnet for toveiskommunikasjon med leserne, men opplegget kan ikke beskrives som noe annet enn proft. Godt jobbet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar