onsdag 2. juni 2010

Svensk suksses i Norge

Den første etappen av årets Ringerik Grand Prix ble vunnet av Alexander Wetterhall. Svensken (som vi glemte å nevne blant favorittene i går) slo til opp siste bakke, og klarte å beholde ledelsen hele veien til mål. I feltet bak Wetterhall var Christer Rake best. Med det sikret han seg andreplassen på etappen. En fin start for Joker Bianchi rytteren, som nok allikevel er litt bitter på at etappeseieren røk. En tidlig etappeseier for Joker Bianchi hadde fjernet en del press, som tross alt ligger på deres skuldre. Fordelen med å "unngå" å vinne i dag er at laget kan spare seg i morgen. Det svenske landslaget (som Wetterhall representerer) har riktignok et sterkt lag på start, men det blir en tøff jobb å forsvare trøya de fire neste etappene. Det ble i alt tre norske topp 10 plasseringer på dagens etappe. I tillegg til Rakes flotte andreplass tok hans lagkamerat Vegard Robinson Bugge en fin femte plass. CK Nor fikk også en flott start på rittet med Kristian Forbords 9. plass. Favorittene klarte seg godt på etappen og satt med i hovedfeltet.

I morgen venter en mindre kupert etappe. Det blir spennende å se om det svenske landslaget ønsker å beholde trøya ved å gå for en massespurt, eller om de vil la en relativt ufarlig rytter få trøya.

2 kommentarer:

  1. Og jaggu har ikke procycling.no live oppdateringer underveis fra hver etappe.

    Den er ikke like god som den vi hadde her av Rogaland Grand Prix, men men...

    SvarSlett
  2. Nei, men det skal jo mye til da :) Veldig positivt at procycling.no har LIVE dekning, men må innrømme at jeg likte de syklingensverden har hatt de siste årene litt bedre. Har vært litt mer folkelige og tilrettelagt for kommuniukasjon mellom lesere og de som refererer fra rittet. Men for all del topp initativ fra procycling.no. Men de mangler en Torgrim for å toppe det hele :)

    SvarSlett