lørdag 19. juni 2010

Gjennombrudd for Magnus Børresen!

Selv om det var mange favoritter og outsidere til seieren i dagens U23 mesterskap i NM, så var det ingen som hadde nevnt navnet Magnus Børresen. Frøy rytteren, fra den gylne 88-generasjonen, overrasket absolutt alle da han spurtet forbi forhåndsfavoritten Vegard Robinson Bugge på slutten. Vi skal være helt ærlige, vi vet ingenting om Magnus Børresen. Ingen tidligere resultater vi har fått med oss kunne gi en indikasjon på at han skulle vinne i dag. Seieren er enda mer overraskende enn Ole Jøregen Jensens var for to år siden. Jensen klarte å følge opp gjennombruddet med god kjøring i fjor (men hva har skjedd med han i år?). Nå er det veldig spennende å se hvor godt Børresen klarer å følge opp. Det er sikkert stor stemning i Frøy. Klubben har tatt små, men mange steg de siste årene. I år har de flere gode resultater med Andreas Landa og Phan Åge Haugård (junior). Sistnevnte er for eksempel en av de aller største favorittene i juniorenes tempoløp.

Bak overraskelsesmannen Børresen kom forhåndsfavorittene som perler på en snor. Vegard Robinson Bugge, som var ekstremt irritert etter U23 rittet i fjorårets NM (og som sikkert er like irritert i dag), tok andreplassen. Han leverer som vanlig et godt resultat. Han er ekstremt stabil i sine prestasjoner og har en stor fremtid foran seg. Det samme kan sies om bronsjevinner Daniel Jarstø. Han tok tidligere i dag et skritt videre i karrieren, da han signerte en kontrakt for Sparebanken Vest - Ridley. Han kan tilføre det laget mye, og de kan garantert tilby han deltakelse i store ritt, som danner et fint fundament for videre utvikling. Synd for trøndelag og NM arrangøren at hjemmehåpet Lorents Ola Aasvold kom på den bitre 4. plassen. En medalje til arrangørklubben hadde vært en flott måte å starte mesterskapet på. Det er allikvel et nytt bevis på at Lorents Ola Aasvold tilhører Norges toppen på landeveien. Stavangers Håvard Blikra tok en fin 5. plass, og Sandnes-rytteren Ole Martin Ølmheim tok en oppløftende 6. plass.

Dagens tapere var Plussbank Cervelo og CK Nor. Begge klubber har hatt en fin sesong, men i dag klaffet det ikke. Begge klubber hadde nok forventet at de hadde hatt minst en representat med i gruppa som gikk inn (Børresen og Robinson Bugge var 5 sekunder foran Jarstø og Aasvold, som igjen var knappe halvminuttet foran et større felt). Et arbeidsuhell, som de sikkert ønsker å rette opp senere i mesterskapet. Men vi skal ikke dvele med det som var mindre bra, men heller glede oss over at en ny rytter har vist seg frem for Norges eliten og at flere allerede etablerte talenter viser at de har en spennende fremtid i møte. Resultatlisten ligger ute på syklingensverden.

4 kommentarer:

  1. Børresen har en rekke bra resultater. Se blant annet på Oslo Grand Prix og Østfold 3.dagers i år på fellesen. I tillegg har han gjort mange bra ritt der han har vært med helt foran i spurtene. Men dette er hans første seier. Bra tidspunkt å debutere på toppen av pallen.

    SvarSlett
  2. Morro at Børresen vant, godt av Bugge å bli nummer 2, men han var ikke den mest dravillige i den gruppa som gikk inn for å si det mildt. Dagens mann vil jeg si var Espen H. Bjørgan som satt i to forskjellige brudd inkludert det avgjørende hele dagen, godt og agresivt kjørt!!

    SvarSlett
  3. NM er slett ikke et dumt sted å kjøre sitt livs løp. Pleier ofte å være en slik overraskelse eller to i løpet av en NM uke. Også hyggelig å høre at TVK markerte seg sterkt på hjemmebane. Viktig at de viser seg frem å hjemmebane.

    SvarSlett
  4. litt optimistisk av Bugge å starte spurten fra front med 300m igjen...

    SvarSlett