lørdag 12. juni 2010

Contador prøvde og prøvde, men Brajkovic imponerte nok en gang

I dag skulle rytterne i Criterium du Dauphine Libere opp legendariske Alpe d'Huez. Bakken, som pleier å være overfylt med tilskuere, var stedet hvor Contador skulle prøvde å rykke fra Brajkovic. Etter at Astana satt opp en vanvittig i starten av bakken satt kun Contador, Brajkovic, Tejay van Garderen, Jerome Coppel, Sylvester Szmyd og Jürgen van den Broeck igjen i teten. Contador prøvde gang på gang, men hver gang svarte Brajkovic mens de andre slapp. Så kom de andre opp, med unntak av van Garderen som slapp for godt. Det første rytterne som kom opp igjen var å stikke. Contador svarte hver gang, og gikk så til igjen. Da datt Szmyd, Coppel og van den Broeck av igjen. Sånn pågikk det hele tiden, mens Brajkovic svarte hver eneste gang Contador økte farten. Tilslutt var det kun Brajkovic og Contador igjen. Contador vant etappen, mens Brajkovic så godt som sikret seg sammenlagtseieren. Szmyd ble nummer tre etter å ha blitt hindret av en motorsykkel innenfor de siste kilometerne. Coppel ble nummer fire, med van den Broeck rett bak.

Dagens rareste situasjon forekom når en gruppe med bl.a. Moreau, Horner, Riblon og Samuel Sanchez tok igjen van Garderen. Van Garderen gled rett gjennom gruppa, men fikk hjelp fra uventet hold. Landsmannen Horner slapp seg ned og hjalp van Garderen. Dette var spesielt rart i og med at van Garderen var den som var nærmest Brajkovic, kapteinen til Horner, i sammendraget.

Etter dagens etappe rykket Contador opp på andreplass i sammendraget, mens van Garderen falt ned til tredjeplass.

Ingen av de norske satt preg på dagens etappe.

PS: Også i dag var det svært mye motvind, noe som gjorde det mye vanskeligere å rykke fra de andre. Noen som også var tilfelle på etappen som Vogondy vant. Dermed skal nok Brajkovic gi en liten takk til vinden, hvis han vinner sammendraget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar