torsdag 10. juni 2010

Contador prøvde, Brajkovic imponerte - Vogondy vant

På dagens etappe av Criterium du Dauphine skulle rytterne opp til Risoul. Etappen ble avsluttet med en 1. kategoristigning. På slutten av bakken ble det virkelig action. Stephan Denifl ble hentet inn med litt over to kilometer igjen til mål, etter at han hadde vært i dagens brudd sammen med Danny Pate. Den første store som satt fart på var Denis Menchov, og det var mye av grunnen til at Denifl og de andre som hadde angrepet tidligere ble hentet. Contador prøvde å riste av seg Brajkovic flere ganger, men hver gang var sloveneren på bakhjulet til spanjolen. Hver gang Contador satt seg ned igjen, etter et angrep, roet farten seg betreaktelig. Det visste Nicolas Vogondy å utnytte. Han støtet fra gruppa og fikk en god luke. Han holdt helt til mål. Bak prøvde Contador en gang til, men nok en gang var Brajkovic sterk nok til å henge på. Romain Sicard var den eneste som fikk støtet fra gruppa bak, men kom seg altså aldri opp til Vogondy. Dermed ble det andreplass til den talentfulle baskeren. Brajkovic tok tredjeplassen etter å ha spurtslått Contador. Brajkovic leder fortsatt løpet sammenlagt, men nå foran Tejay van Garderen og Alberto Contador. Men det kan bli tøft for Brajkovic å beholde trøya. For det ser ut som at Contador har bestemt seg for å virkelig teste bena sine, og da blir det tøft uansett, og det blir ikke bedre for Brajkovic at de skal opp legendariske Alpe d'Huez. Men hvis han sykler som i dag vil det bli vanskelig for noen å ta fra han ledelsen. Selv for Contador.

Edvald Boasson Hagen viste nok en gang styrke på dagens etappe. Han dro i nesten en kilometer i starten av bakken, for så å ta det rolig opp til målgang. Det samme gjorde nok også Gabba Rasch som hadde Denifl i front hele dagen.

PS: I dag ble Cervelos bruttotropp til Tour de France offentliggjort og dessverre ser vi ikke Gabriel Rasch i årets Tour.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar