fredag 4. juni 2010

Månedens rytter i mai

Ivan Basso: Liquigas syklisten vant Giro d'Italia, hvor han vant etappen opp Monte Zoncolan, og var med på lagtemposeieren til Liquigas. I Giroen gjorde han også en god jobb for lagkamerat Nibali.

Michael Rogers: Han ble nummer tre i Tour de Romandie som ble avsluttet helt i starten av måneden. Austalieneren vant det prestisjefylte Tour of California sener i måneden. I det samme rittet innkaserte han fire pallplasseringer.

Taylor Phinney: Den amerikanske unggutten sim kjører for Trek-Livestrong har virkelig hatt en god måned. Selv om han ikke har deltatt i de største rittene har han markert seg på en strålende måte. Han vant fire etapper i Olympia Tour, fikk en andreplass og var totalt overlegen i sammendraget. Helt i slutten av måneden vant han Paris-Roubaix Espoirs for andre år på rad.

Simon Spilak: Spilak vant en etappe, fikk en andreplass og vant sammenlagt i Tour de Romandie. Alle disse plasseringene kom rett etter månedsskifte fra april. Han kjørte også meget godt i Bayern Rundtfahrt med en femte plass og han ble nummer tre i sammendraget. En særdeles god måned for den talentfulle rytteren som sykler for Lampre.

Det var også andre ryttere som kjørte bra i mai. Mener du at noen andre var månedens rytter må du gjerne legge inn en kommentar med navn på rytter, og gjerne en begrunnelse.

2 kommentarer:

  1. Kast ut Taylor Phinney og erstatt ham med Peter Sagan. Pro Tour-seire henger mye høyere enn continental/U23-seire. Phinneys prestasjoner er svært bra, men det er høyere nivå på Sagans prestasjoner.

    SvarSlett
  2. Leserne ser ikke ut til å være enige. Det er forsåvidt ikke jeg heller. For det første har ikke Sagan noen Protourseire i mai. Han har to etappeseire fra California rundt, men det var ikke noe Protourløp. Allikevel et stort løp, men uten så stor motstand når etappene (de han vant) utviklet seg som de gjorde.

    Taylor Phinney har klart å bli en snakkis, ikke bare i Norge men hele verden, selv om han ikke har deltatt i de største løpene. Han vant både Olympia Tour og Paris-Roubaix for U23 ryttere. Det er fine løp. Man kan ikke forvente at han vinner mer enn det han deltar i. Når han i tillegg vinner rittene slik han gjør det (i ren utklassingsstil) er det bare å ta av seg hatten. Jeg synes han fortjener en nominasjon. Månedens rytter er ikke ment som en avstemning over hvilken rytter som har hatt best resultater, men en blanding av resultater, hvordan de oppnår resultatene og "magefølelse". Siden Phinney i skrivende øyeblikk er i delt ledelse i avstemningen, kan vi nok si at nominasjonen er berettiget. Så kan man diskutere om Sagan også skulle vært nominert. Men det blir en helt annen diskusjon.

    SvarSlett