søndag 6. juni 2010

Kristoff fortsetter å vise seg frem!

Alexander Kristoff ble nummer tre i Philadelphia International Championship. Han ble kun slått av Matthew Goss og supertalentet Peter Sagan.

Men det så ikke hele tiden ut som at det skulle bli en spurt. Med 2 km igjen hadde restene av det store bruddet 20 sekunder. Men mye takket være Columbia og Liquigas ble det samlet spurt. I spurten var altså Goss raskest. Men Kristoff mener selv at han hadde størst fart på slutten. Han hadde fritt lege med 250 meter igjen, men valgte å vente med å starte spurten på grunn av sterk motvind og "døe" ben. Dessverre ble han sperret inne og fikk ikke åpen linje før det var 50 meter igjen.

Med dagens tredjeplass viste Kristoff at han virkelig har tatt steg foran årets sesong. Bare det at han klarer å henge med i feltet i hele 251 km er en utrolig prestasjon. Det at han i tillegg klarer å spurte såpass bra viser klasse og store fremskritt fra fjorårets sesong. Han viser også at det han viste i California ikke var noe blaff, og at han har potensiale til å bli en fremtidig superstjerne. Det er nesten ingen grenser for hvor langt Kristoff kan nå. Viktigst av alt virker det som at han utkrystaliserer seg som BMCs klare førstevalg i spurtene. Det bør bety slutten på hans dager som opptrekker for John Murphy (som ikke har samme kapasitet som Kristoff).

Nå er det bare å håpe at Kristoff fortsetter sin fine utvikling og fortsetter å kjøre inn fine resultater. Og snart blir det nok også en seier. Det er også viktig for norsk sykkelsport at Kristoff og de andre norske neoproffene leverer så godt som de gjør. Det gjør at unge norske syklister får et godt rykte. Det kan gjøre veien til proffenes rekker kortere for Christer Rake og andre norske sykkeltalenter. Det vil i løpet av neste uke komme et innlegg på denne bloggen som handler om hvor bra de "nye" norske proffene har gjort det og hvorfor det er så viktig for Norge som sykkelnasjon.

Er dere førnøyd med Kristoff hittil i sesongen, og hvor langt tror dere han kan nå? Er han den nye Thor Hushovd?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar