torsdag 17. juni 2010

Gesink sterkest på dagens monsteretappe

I dag skulle rytterne i Tour de Suisse gjennom kongeetappen. Det ble ekstremt mange støt fra favorittene, med Saxo Bank i hovedrollen. De angrep uttalige ganger og skapte action. Andy Schelck fikk luke sammen med bl.a. Robert Gesink. Gesinks tempo ble imidliertidig for høyt for yngstebror Schleck. Gesink kjørte fort og var 1 minutt foran favorittgruppa over toppen av dagens siste kategoriserte stigning. I gruppa bak hadde A. Schleck falt av. Gesink holdt ledelsen til mål og kom inn 42 sekunder foran en større forfølgerguppe. I gruppa bak satt Rigoberto Uran, Joaquin Rodriguez Oliver, Lance Armstrong, Frank Schleck, Olivier Zaugg, Matteo Carrara, Steve Morabito og Roman Kreuziger. Uran vant spurten foran Joaquin Rodriguez. Gesink overtar også ledertrøya 29 sekunder foran Uran og ytterigere 7 sekunder foran kjemmefavoritten Morabito.

Med dagens kjøring viser Gesink nok en gang at han kan være med helt i toppen i årets Tour de France. Gesink har lenge vært et stort talent, men i fjorårets sesong ødela skader for han i bl.a. Vuelta a Espana. Kanskje er det i år er Gesink sin tur til å få ut sitt enorme potensiale, og dermed blir en redning for nederlansk syklkel. Men det kan jo nok en gang ende i skuffelse, og kanskje brukte han litt for mye krefter i dag. For vanligvis er det ikke nødvendigvis den som vinner Tour de Suisse som gjør det bra i Juli. Et godt eksempel på det er Kreuziger som kom på tredjeplass i Tour de Suisse i fjor, og ble hauset opp som en outsider til den gule trøya. Det endte "kun" med en niende plass.

Lars Petter Nordhaug kjørte sterkt på dagens etappe og ble nummer 29, 6.43 bak Gesink.

2 kommentarer:

  1. I fjor var det Fabian Cancellara som vant Sveits Rundt sammenlagt, Kreuziger kom på 3. plass. Men i 2008 derimot, da vant Kreuziger sammenlagt. Du har sikkert bare tatt feil årene :)

    SvarSlett
  2. Selvfølgelig. Gikk litt for fort i svingene, og ble litt surr oppi hodet. Jeg blandet nok Tour de Romandie og Tour de Suisse. Bra du retter opp :) Retter det opp med en gang.

    SvarSlett