tirsdag 15. juni 2010

Stygt fall for Mark Cavendish

Det endte med en massespurt på dagens etappe i Sveits Rundt. Det så ut som at Mark Cavendish skulle ta seieren, men han var ikke like overlegen som han har vært de siste sesongene. Heinrich Haussler kom veldig nærme, faktisk så nære at Cavendish så ut til å få litt panikk. Han "dro" mot venstre og bakhjulet hans "klippet" ned Hausslers forhjul, og begge gikk i bakken med et smell. Cavendish fikk så Ciolek og Boonen over seg. På høyresiden av veien kom noen ryttere seg unna velten. Best av de ble Alessandro Petacchi, som med det tok en noe heldig seier. Danske Matti Breschel tok andreplassen og fortsatte med det Saxo Banks solide innsats i rittet.

Hvor alvorlig velten var for Cavendish er for tidlig å si noe om, men med godt under en måned til Tour de France starter er det garantert en strek i regningen for briten. Han har allerede hatt et tøft år, og nå vil enda ett usikkerhetsmoment bli tilføyd lista over uromomenter foran Tour de France. Eventuelle skader og skrubbsår han pådro seg i dag vil nok tvinge Cavendish til å måtte omstrukturere sine planer. Det vil trolig påvirke hans muligheter til å trene spurt. Veldig synd for briten og alle oss som liker å se store sykkelprestasjoner.

7 kommentarer:

  1. Det var ikke haussler som kom for nært. Det var cav som ikke holdt linja

    SvarSlett
  2. Ja, veldig synd at hans gjentatte forsøk på å jukse endelig gikk ut over han selv. Er jo akkurat samme dritet han prøvde mot Hushovd i TdF i fjor, men da gikk det (heldigvis?) bedre så ingen ble skadet i allefall.

    At Cavendish selv ender opp skadet etter sine egne jukseforsøk er vel strengt tatt helt ok.

    Veldig synd for Haussler dog.

    SvarSlett
  3. "Heinrich Haussler kom nærme, faktisk for nærme Cavendish. Forhjulet hans "klippet" ned britens bakhjul og han gikk i bakken med et smell." Hva er dette for noe tull? Det var Cavendish som gjorde feilen, han ble diska og måtte betale en bot, altfor liten dessverre. Man burde lese før man kommenterer.

    SvarSlett
  4. Beklager virkelig at denne situasjonen ble beskrevet dårlig. Grunnen var at jeg kun fikk sett dette direkte på en relativt dårlig stream før jeg skrev innlegget. Det var aldri meningen å legge skylden på Haussler, men jeg ser nå at det lett kan oppfattes slik. At forhjulet til Haussler "klippet" ned bakhjulet til Cavendish var faktisk det som skjedde, men jeg ser at det kan tolkes som en skyldsfordeling. Retter det opp til at britens bakhjul "klippet" ned forhjulet til Cavendish.

    At Cavendish fortjener å skade seg er jeg strengt uenig i. Han gjorde en stor feil i går. Jeg tviler på at det var med vilje, kan nok heller kalles sinnsyk i gjerningsøyeblikket. Oppfatningen vi og noen av dere har av situasjonen som fikk Cavendish disket i fjorårets tour, er ganske forskjellig. Faktisk synes jeg at Cavendish vanligvis er en ganske fair spurter. Han er en vinnertype og dermed også ganske aggresiv i feltet, men han er slik jeg ser det langt ifra den verste i feltet. Men siden han er den som vinner mest (ikke i år riktignok) er det lettest å hakke på han.

    Når det gjelder gårsadgens episode innser jeg at det var Cavendish sin feil, etter å ha sett spurten på nytt. Det er hundreprosent sikkert. At innlegget mitt kunne tolkes som at det var Hausslers feil er virkelig beklagelig. Det skal jeg rette opp i med det samme.

    SvarSlett
  5. Det er jo ikke uvanlig at de ikke klarer å holde linja i en spurt som dette. Har inntrykk at det kan skje med alle

    SvarSlett
  6. Eventuelle mishag mot Cav kommer ikke av måten han spurter på. Det er i det øyeblikket han passerer streken at han fremstår som usympatisk. Nå kan man feks forstå hvordan Petter Northug fremstår sett med svenske øyne. Cavendish er en dårlig vinner og en da dårligere taper, noe av det som ble sagt om Thor og Cervelo etter fjorårets 14. etappe var ufint. Gesten i Romandie var lavmål.

    SvarSlett
  7. Og da har jeg jo helt glemt sjikanen mot sin egen lagkamerat Andre Greipel.

    SvarSlett