tirsdag 10. august 2010

Boasson Hagen seiret i folkefesten!

Selv uten Lance Armstrong til start var interessen for Oslo GP stor. "tusener på tusener" hadde møtt opp for å heie frem de norske og utenlandsproffene. Det ble et hardt ritt. Ingen brudd fikk etablert en skikkelig avstand. Til det var det for mange som var interessert i å vinne. En stund inn i rittet angrep Andy Schleck og Edvald Boasson Hagen, men det var ikke helhjertet. Allikevel var det en forsmak på hva som skulle komme. Flere smågrupper etablerte seg, for så å bli kjørt inn. Med tre runder igjen støtet Hushovd. Han fikk en fin luke, men bak satt tre Sky ryttere og kjørte han inn. Andy Schleck og Edvald Boasson Hagen gikk kontra, og fikk overraskende lett gå ifra. I spurten var Boasson Hagen selvsagt helt sjef, og parkerte Schleck i ren Cavendish stil. Hushovd tok tredjeplassen. Det hele virket til å gå helt etter læreboka, så får dere selv tolke hva vi legger i det...



Men dagens løp var utvilsomt en folkefest. Det var ikke like mange tilstede som i fjor, og stemningen var ikke like elektrisk, men allikevel veldig god. Det virket som at mange syntes det var morsomt å se Tour de France heltene på så nært hold. For du skal lete lenge etter en mer intim atmosfære mellom utøvere og publikum, enn det du finner i showritt på sykkel.


Dagens gode norske innsatser

For de norske rytterne somm ikke er proffer var det i dag viktig å vise hva de duger til. Sjeldent får de vise sin styrke i ritt med like god motstand. Noen utnyttet sjansen meget godt. Dagens mest positive overraskelse var Lillehammers Michael Schou. Han har tidligere vist at han behersker gateritt meget godt, men sesongen hittil har ikke vært god for Schou. Derfor var det veldig morsomt at han til stadighet angrep, i dagens ritt. Resultatet ble ikke noe bedre enn en 21. plass, men det var garantert mange som fikk øye på den grønne Lillehammer drakta i dag. Også Nessets Krister Hagen viste seg mye frem i dag. Overraskende nok var han klubbens beste rytter i dag. Mats Lohne hadde tydligvis ikke dagen, og klarte derfor ikke å følge opp Sandefjord GP suksessen. Han var i et tidlig brudd, men da de ble kjørt inn var det slutt på kreftene. Da passet det fint at Krister Hagen hadde en god dag på jobb, og var meget aktiv. Sørlandsduoen kan bli farlige i kommende Norgescupløp. Ellers markerte alle de norske kontinentallagene seg godt, uten at noen av rytterne uthevet seg noe spesielt.



PS: Flere bilder legges ut i morgen.

5 kommentarer:

  1. løpet var avtalt lenge i forveien, Boasson på første, Schleck på andre og en annen nordmann på tredje. selv om løpet var for et godt formål var det kjedelig når jeg viste hvem som vant...

    SvarSlett
  2. Om Anonym har rett eller ikke skal jeg ikke uttale meg om. At Edvald vant er bare fint, fordi, når sant skal sies, ser ikke syklister sånn rent generellt akkurat ut som drømmemenn. Edvald, derimot, ser ut som en riktig kosebamse!

    SvarSlett
  3. Ingen aviser nevner Roy Hegreberg som kom på en fantastisk 4 plass. Ikke dere heller, Er dere sløve? NRK nevnte ham ikke med et ord etter målplassering i deres tv sending.

    Det er en skam.

    SvarSlett
  4. Roy Hegreberg gjorde utvilsomt et kjempeløp. Ikke bare tok han en flott 4. plass, men han kjørte hardt i hele rittet, og dro mye i feltet. Hegreberg har utvilsomt tatt flere steg som syklist denne sesongen. Gårsdagens og forrige ukes innsats lover godt for resten av høstsesongen. I beste fall kan han kapre den siste VM plassen, selv om jeg tror det er lite sannsynlig.

    SvarSlett
  5. Flott at NRK sender både NM og Oslo Grand Prix, men! i likhet med Ove Eriksens innsats under VM i Mendriso (hvor den sveitsiske produksjonen var svak) så er Dag Erik Pedersen og Jann Post milevis unna TV2s sykkeldekning. Man undres hvorfor de ikke skjønner dette selv og inviterer noen med mer peiling inn i studio sammen med Jann Post.

    Avtalt spill? Tja, disse sommerkriteriene er noe for seg selv, hvor kan man ellers se Sastre slå Cavendish i en spurt?

    SvarSlett