torsdag 12. august 2010

Canadisk stortalent slo offensive nordmenn

Joker Bianchi har mye å forsvare i årets Miaoût en Bretagne. I fjor tok Frederik Wilmann sesongens eneste sammenlagtseier for Joker Bianchi, i nettopp dette rittet. Uten en sykmeldt Christer Rake virket oppgaven ekstremt tøff, men de norske gutta gikk ekstremt offensivt til verks. Sondre Sørtveit ble med i dagens første store brudd. Det var totalt 21 ryttere i dette bruddet, så det var utvilsomt en trussel for resten av feltet. Noen av lagene var tydeligvis ikke fornøyde med hvem de hadde fått med, for raskt støtet flere seg opp. Gruppa telte da 36 ryttere. Sondre Sørtveit hadde da fått selskap av lagkamerat Vegard Robinson Bugge. Feltet ga den store gruppa et stort forsprang. Noen i feltet skjønte at toget var i ferd med å gå, og det etablerte seg et 10 manns brudd, som lå mellom den 36 manns store frontgruppa og hovedfeltet. Her var Joker Bianchi ekstremt våkne og hadde med hele tre ryttere. Vegard Stake Laengen, Ingar Stokstad og Stian Remme tok opp jakten på den store tetklynga.

Men før de kom opp ble det støting i front. Ingen av Joker Bianchi rytterne fulgte når Julien Fouchard, Fabien Sidaner, Mathieu Hallèguen og Kevin Lalouette rykket ifra. De var heller ikke med i en seks manns stor gruppe som etterhvert kjørte dem inn. Da rykket ded tre førstnevnte nok en gang. De fikk en luke på knapt et og et halvt minutt. Da begynte gruppa bak, som hadde blitt større, å kjøre dem inn. Det ble en vannvittig kamp mellom gruppene, avstanden sank hele tiden. Trioen i front angrep hverandre, nærmest i panikk, på slutten. De klarte å holde unna for alle unntatt to ryttere som hadde støtet seg opp. Den ene av dem var Canadas nye stortalent Guilame Boivin. Han ble nummer to i Sparekasse Giro nylig, hvor han blant annet slo Andre Greipel i kampen om andreplassen bak Niki Terpstra. Formen er tydeligvis fortsatt god for han slo de fire andre og vant etappen. Sidaner ble nummer to, Hallèguen nummer tre, Fouchard fire, og Jack Anderson (som støtet seg opp til gruppa sammen med Boivin) nummer fire.

Ingen nordmenn kom inn topp åtte på etappen, men forhåpentligvis ligger en del av dem godt an i sammendraget. De fortjener å få noe ut av den offensive kjøringen de viste.

Vegard Robinson Bugge ble beste norske på en 9. plass. Han satt i en 13. manns stor gruppe, hvor også Sondre Sørtveit satt. Sørtveit ble nummer 18. Vegard Stake Laengen og Stian Remme ble nummer 24 og 25 (begge 3.04 bak). Ingar Stokstad ble nummer 41, 10.40 bak vinneren. Hovedfeltet kom inn i mål hele 12.51 bak vinneren. Svein Erik Vold måtte bryte rittet. Hele resultatlista finner dere her.

Med 4 ryttere relativt høyt oppe i sammendraget er Joker Bianchi i en spennende posisjon før de siste tre etappene. Selv om det er litt småsykdom i laget virker de veldig sterke. Det blir veldig spennende å følge fortsettelsen av rittet. Hver etappe kan følges LIVE på directvelo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar