fredag 13. august 2010

Norgescup i kommende NM løype

I morgen kjøres det tredje av i alt fem Norgescupløp, Grenland Grand Prix. Løypa er identisk med den som skal kjøres i fellesstarten i neste års NM. Rittet i morgen vil derfor ikke bare være viktig i Norgescupsammendraget, men det vil også gi en indikasjon på hvem som vil kjempe om medaljer i neste års NM. Løypa blir beskrevet som hektisk. Det er en kupert løype med mange svinger, som tidvis går på smale veier. Det vil derfor være viktig å ligge langt fremme i feltet hele tiden. Det vil gi en intens kamp om posisjonene og gjøre rittet meget hardt. Med andre ord er det en løype som inneholder mye, og som byr på mange utfordringer. Grenland sykkelklubb skal også ha skryt for at de setter sikkerheten øverst på prioriteringslista.

Når det gjelder morgendagens ritt er det kamp på to fronter. På den ene siden er det kampen om seieren i rittet, på den andre er det kamp om å henge med i sammendraget i Norgescupen. For noen kan det være viktigere å slå sine tøffeste konkurrenter i Norgescupsammendraget enn det er å vinne. For når vi nå er halveis i Norgescupsesongen begynner sammendraget å sette seg. Det er tre ryttere som skiller seg litt ut (spesielt når fjerdemannen i sammendraget, Vegard Robinson Bugge, ikke kjører fordi han representerer Joker Bianchi i Frankrike). Plussbank Cervelos Adrian Gjølberg leder med sine 744 poeng. Han viste senest i Tønsberg 4 dagers og Oslo GP at han har beholdt formen (han ble i tillegg nummer to på dagens gateritt, bak lagkamerat Jon Anders Grøndal). Men Tønsbersyklisten er en typisk offensiv syklist som kanskje trives best i en utfordrer posisjon. Hvordan vil han takle det å ha mer å tape enn å vinne? Det taklet han veldig bra i Tønsberg 4 dagers, så får vi se i morgen hvordan det går da. Han har utvilsomt et råsterkt lag i ryggen. Formrytter Åsmund Sivertsen og Niklas Åkvik blir meget viktige for Gjølberg. Det kan også Øystein Stake Laengen bli. Han er nummer 5 i Norgescupsammendraget og kan bli jokeren Plussbank Cervelo velger å spille utnår motstanderne minst venter det.

For det er mange konkurrenter som har lyst til å slå Plussbank Cervelo og resten av feltet. Andremann på lista, Håvard Blikra, er i helt motsatt posisjon av det Gjølberg er i. Han har ingen lagkamerater og må bruke hode for å finne de riktige bruddene å gå i. Det er vanskelig å si hvor god Blikras høstform er. Tredjemann i sammendraget er CK Nors førsteårs senior Bjørn Tore Hoem. Sammen med Kristiand Forbord danner han en livsfarlig duo, som kan skremme de fleste. Full oversikt over Norcescupsammendraget finner dere på denne siden. I tillegg vil ryttere som Lorents Ola Aasvold, Sparebanken Vests firkløver bestående av Ziesler, Jarstø, Berg og Solberg, Christer Jensen, Daniel Slåtto Gomnes, Audun Brekke Fløtten, Reidar Borgersen og mange andre. Det blir et spennende ritt hvo det blir spesielt spennende å se hvordan Plussbank Cervelo kommer til å kjøre. De har mest å forsvare, men er også det antatt sterkeste laget. Det kjøres også ritt i klassene menn junior, kvinner junior og kvinner senior. Hele startlisten for alle klasser finner dere her.

PS: Dagens gateritt ble vunnet av Jon Anders Grøndal foran Adrian Gjølberg (begge Plussbank Cervelo) og Franz-Leonard Markaskard. I juniorklassen vant Sven Erik Bystrøm foran Jaran Nilsen og Kristoffer Skjerping.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar