søndag 1. august 2010

Guarnieri vant hektisk spurt, Kristoff fighter tappert!

Det ble en spinnvill spurt på den første etappen I Polen Rundt. Det var ingen lag som klarte å ta helt kontroll på de siste kilometerne, noe som gjorde at farten ble litt lav, feltet spredte seg ut i bredden og det hele endte med en stor massevelt. Den unngikk heldigvis Alexander Kristoff. Han hadde nemlig blitt trukket helt fremst i feltet av en lagkamerat med 3 kilometer igjen. Etter det måtte han klare seg alene. Det er selvsagt ikke bra nok av BMC. Kristoff mistet nemlig raskt posisjonen når Team Sky startet toget sitt på motsatt side av veibanen for der Kristoff satt. Da mistet han raskt en del plasser i feltet. Så gik velten som stoppet 85 prosent av feltet. Kristoff satt som sagt med i gruppa som unngikk velten, men ble sittende langt bak, helt alene. Han gjorde en heroisk og god jobb med å forsere i feltet. Han gjorde det så bra at han hisset på seg feltets utvilsomt gærneste mann, Graeme Brown. Australieneren er ikke den du ønsker at skal svarteliste deg! Når Kristoff hadde avansert helt opp mot fronten, ble han dyttet vekk med et knallhardt skulderstøt av Brown. Mange ville blitt så skremt at de sluttet å tråkke, men det gjorde ikke Kristoff. Han fullførte spurten og endte på en sjuende plass. Det er han sikkert misfornøyd med. Jeg tipper han er forbannet på seg selv og på laget (noe han sikkert ikke vil si) på at posisjoneringen ikke ble bedre. Men han har ingen grunn til å være skuffet! Han gjør en fantastisk spurt. Han tar enormt mye vind, men spurter allikevel utrolig bra. Han er utvilsomt en av feltets aller beste sprintere. At han er på et lag som er blant de dårligste til å støtte sine spurtere er det som gjør at ikke den ene topplasseringen etter den andre renner inn. Alexander Kristoff må bare fortsette å være tålmodig, analysere sprintene og jobbe med å forbedre posisjoneringen sin. En dag kommer han til å sitte perfekt, og da vinner han. Utvilsomt.

Han som vant i dag må elske dette rittet. Jacopo Guarnieri slo igjennom under dette løpet i fjor, med en etappeseier. Forventningene til den unge italieneren var skyhøye etter fjorårets prestasjoner. De har han ikke klart å leve opp til, men i dag, i Polen Rundt, ble det endelig en ny storseier. Han vant foran overraskelsene Aitor Galdos, Allan Davis (ikke så veldig stor overraskelse), Sebastian Chavanel og Jaroslaw Marycz. Chris Sutton var sistemann som snek seg foran Kristoff. I morgen er det en ny lett etappe på hele 240 kilometer. Den kan by på nye muligheter for Kristoff. Vi krysser fingrene, for det ligger en topplassering i lufta for Kristoff nå. Vi spår topp tre i morgen.

PS: Graeme Brown fortsatte å stange til Kristoff etter målpassering. Ikke pent! At Brown er så sur på Kristoff betyr ikke at nordmannen nødvendigvis har gjort noe ureglementert. Når det kommer til spurter har nemlig Brown en skrue løs i toppen. Det kan lett koke over i topplokket hans. Det gjorde det i dag, og det bør han bli straffet for. På linje med Renshaw i Touren? Jeg så ihvertfall ikke at Kristoff gjorde noe feil, men har ikke fått sett noe reprise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar