mandag 2. august 2010

Joker Bianchi tilbake på topp!

Joker Bianchi virker til å være tilbake i godt gammelt slag. Mange skader og mye sykdom, kombinert med at de mistet sine tre beste ryttere i fjor, gjorde at årets vårsesong var langt under pari for det norske storlaget. Mye av vår sesongen ble riktignok reddet gjennom Christer Rakes etappe- og sammenlagtseier i Ringerike GP, men foruten det norske løpet var det ikke mange store øyeblikk for Joker Bianchi i første del av 2010 sesongen.

Rake fulgte opp Ringerike GP suksessen ved å kjøre et sterkt NM. Han klarte å ligge i forkant av proffene, noe som sikret han en flott sølvmedalje, bak en meget sterkt kjørende Thor Hushovd. Vegard Stake Laengens sterke kjøring i samme ritt viste at også bredden i toppen var tilstede. Akkurat bredden var det Joker Bianchi for alvor fikk vist frem under det nylig avsluttede Tour Alsace. Seier i lagkonkurransen i et så tøft ritt, med så tøff motstand (fra blant annet Rabobanks kontinentallag og Saur Sojasun), er en stor prestasjon. Det ble toppet med gode enkeltmanns prestasjoner.

Vegard Stake Laengen virker sterkere enn noen gang, og satt i brudd i nesten hele Tour Alsace. Hans offensive kjøring skapte gode arbeidsforhold for hans lagkammerater, og det ga ikke minst uttelling resultatmessig. Han sikret seg blant annet femteplassen på første etappen, etter at bruddet han satt i gikk hjem. Stake Laengen kan vise seg å bli et aldri så lite funn utover i høstsesongen. I går fulgte Stian Remme opp Stake Laengens offensive kjøring. Han gikk solo, ble hentet inn av et større felt, men klarte å bite seg fast i dette opp det siste fjellet. Det sikret han en niendeplass på etappen, og sjetteplassen sammenlagt. Svein Erik Vold var offensivt med på de flate etappene. Han fikk betalt med en tredjeplass på den ene etappen. Et meget godt resultat. Også Sondre Sørtveit og Christer Rake var offensive i rittet, og bidro sterkt til at Joker Bianchi var et av de dominerende lagene i det franske løpet.

Joker Bianchi er utvilsomt tilbake på det nivået de hører hjemme. De kjører inn resultater som blir lagt merke til av profflagene. Det eneste som mangler nå, er å omsette den gode kjøringen i noen seire. Det kommer helt sikkert til å skje når rytterne får litt flere løp i beina etter sommertreningen. Det er rett og slett herlig å se Joker Bianchi tilbake i toppen av kontinentalløp. Laget går en meget spennende høstsesong i møte.

2 kommentarer:

  1. Glimrende av Ginos gutter. Ser ellers at Wetterhall er signert for Cervelo neste sesong, gitt at flere av Joker gutta holder minst samme kaliber; tror vi Joker vil miste sine beste menn også i år? Og hvordan stiller vi oss til det? Jeg er revet mellom å ønske at flest mulig norske ryttere skal få prøve seg i profflivet, samtidig som jeg ønsker minst ett sterkt norsk kontinentallag.

    SvarSlett
  2. Skjønner godt hva du mener. Det finnes mange grunner både til å ønske seg mange norske proffer, og sterke norske kontinentallag. Jeg mener det viktigste er at de norske syklistene får sykle på det nivået de over tid har vist at de tilhører. For rytterne selv, de norske kontinentallagene og profflagene som henter norske syklister er det viktig at det bare er ryttere som kan takle proffnivået som får mulighet på et topplag. Du må rett og slett gjøre deg fortjent til det!

    Jeg tror det bare er en norsk syklist som er aktuell for et topplag i utlandet etter årets sesong, og det er Christer Rake. Riktignok ser Vegard Stake Laengen, Stian Remme og Roy Hegreberg sterke ut for øyeblikket, men de har nok kommet skikkelig i gang litt for sent i sesongen. Men det er mange som står og banker på døra.

    SvarSlett