onsdag 18. august 2010

Plussbank Cervelo, tar dere utfordringen?

Gjennom hele sesongen, og spesielt etter sommerpausen, har Plussbank Cervelo vist at de har lyktes med å være det beste hjemlige sykkellaget. Ikke bare har de vunnet mye løp, men de har klart å utvikle rytterne i stallen. De ser ut til å ha skaffet seg en vinnerkultur som gjør at stadig flere av deres ryttere tar steget opp på toppen av seierspallen. De har ikke bare en vinner, de har klart å skape et lag av vinnere. De viste under forrige Norgescuphelg at de er klare for større utfordringer. Første mulighet får de under Festningsrittet. Rittet er perfekt for det sultne laget. Motstanden er nemlig god, uten at den er lite fryktinngytende som under Ringerike GP. Jeg tror laget kommer til å vise at de kan markere seg også når utenlandske lag kommer på besøk. De har tross alt kjørt godt i de internasjonale rittene de har deltatt i tidligere i år.

Siden de har kjørt så sterkt i år ligger det en enorm utfordring foran støtteapparatet foran neste sesong. De må klare å snekre sammen et rittprogram som gir laget de utfordringene som trengs for å fortsette utviklingen. De har allerede vist at de kan vinne mange løp i Norge. Neste år er det ikke noe vits i å prøve å gjenta seg selv. De må finne nye utfordringer. Nye utfordringer betyr her mer internasjonal matching. Det er laget utvilsomt klare for. Hvis de i tillegg får inn en forsterkning eller to er de slett ikke langt bak Joker Bianchi og Sparebanken Vest – Ridley. Som kontinentallag er veien til internasjonal matching ikke alt for lang, men det må allikevel jobbes hardt for å finne de riktige rittene for laget, og for å få innpass i de rittene de ønsker å kjøre.

Laget har utvilsomt en spennende fremtid i vente, men de må bli enige om veien videre. Skulle de ikke klare å tilby rytterne sine de utfordringene de trenger, står det ganske sikkert et par andre norske lag klare til å tilby dem kontrakter. Da må i så tilfelle Plussbank Cervelo begynne nærmest på nytt med nye ryttere. Det er ikke noe heldig situasjon for laget, eller norsk sykkelsport generelt. Laget har oppnådd suksess raskere enn kanskje selv de hadde trodd. Derfor er det viktig at de nå henger med i svingene, og klarer å følge med i farten laget utvikler seg i. Så langt virker det som at de har fullstendig kontroll. De har klart å gjenskape gode prestasjoner og utviklet seg hele sesongen. Jeg har derfor stor tiltro til at de skal klare å få på plass et passende løpsprogram neste år. Det kan ikke forventes at de tar det internasjonale nivået like raskt som de har tatt det norske, men med den lagmoralen og det samholdet laget virker til å ha klarer de nok eventuelle nedturer og utfordringer. Dette laget er lagd for noe større en Norgescupløp, og med Hushovd i ryggen bør også kontaktene være på plass. Fremtiden er utvilsomt lys og spennende for Plussbank Cervelo.

1 kommentar: