fredag 6. august 2010

Grei norsk start på junior VM

Junior VM åpnet i dag med tempo for både kvinner og menn. På kvinnesiden hadde Norge to deltakere. Både Thea Thorsen og Miriam Bjørnsrud kom på øverste halvdel av resultatlista, som totalt telte 30 kvinnelige deltakere. Best ble Thea Thorsen med en fin 9. plass. Den temposterke syklisten fra Ringerike åpnet tempoen veldig sterkt og passerte på første mellomtid på en sjetteplass. Hun fikk det litt tungt på slutten, men en topp 10 plassering er meget bra. Bjørnsrud hadde en litt annerledes utvikling i sitt løp. Hun passerte på en 14. plass underveis, men fant litt ekstra krefter på slutten, avanserte noen plasser, og endte på en 12. plass. Med andre ord en meget god norsk laginnsats på tempoen.

I herreklassen var det norske laget på bare en mann. Phan Åge Haugård fra Frøy skulle prøve å forsvare de siste års fine norske resultater på internasjonale tempoløp. Han åpnet friskt og lå nesten topp 10 på det første passeringspunktet. 11. plass, med mange nære seg på lista lovet godt for resten av løpet. men Haugård fikk desverre en nedadgående trend i løpet sitt. Allerede på neste passeringspunkt hadde han falt ned til en 17. plass. I mål kom han inn på en 19. plass. En fin innsats, selv om jeg sikkert tror Haugård drømte om noe bedre.

På søndag kjøres fellesstartene. Da har vi lov til å håpe på enda bedre resultater. En medalje eller to hadde smakt veldig godt, og er slett ingen umulighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar