torsdag 5. august 2010

Endelig hull på byllen for Hegreberg!

Roy Hegreberg er en av de beste syklistene i Norge. Det har han vært i mange år, men han har slitt med å vinne sykkelritt. Når man summerer opp etter sesongene pleier Roy Hegreberg å være en av de norske syklistene med flest topp 10 resultater. Han er stabiliteten selv, og kommer ofte høyt oppe i massespurter. Men han har manglet det siste lille for å vinne store internasjonale konkurranser. I år har han vært et lite hakk bedre enn tidligere. Han har som vanlig kjørt sterkt i UCi ritt, spesielt i Nederland og Belgia. I tillegg vant han gaterittet i NM, og overrasket med bronsje på fellesstarten, i en løype som ikke passet han.

Det har med andre ord vært en del tegn på at det snart kom til å løsne skikkelig for den blide Stavanger og Sparebanken Vest - Ridley syklisten. Løsnet gjorde det for alvor i dag. "Seierstørken" han har opplevd internasjonalt ble stoppet da han vant den første etappen i Tour de Pyrenees. Etter rapportene å dømme var det en ganske overlegen spurtseier. Utrolig morsomt for en av Norges aller mest tålmodige og hardtkjempende syklister. Og for en triumf for Sparebanken Vest - Ridley. Sportsdirektør Morten Hegreberg (bror til dagens vinner Roy) får laget til stadig og forbedre seg. Det er utvilsomt mye potensiale i ryttergruppa, og ikke minst i sportsdirektøren.

Med etappeseieren i dag kom også ledertrøya. Den skal det ekstremt mye til for at Roy hegreberg skal forsvare. For rittnavnet er det umulig å feiltolke. Tour de Pyrenees er et ritt i fjellkjeden Pyreneene. Og i morgen skal rytterne få bryne seg på noen av de tøffeste bakkene i fjellkjeden. Col du Tourmalet, som ble syklet opp flere ganger i årets Tour de France, og Col d'Aspin gjør morgendagen knallhard. Roy Hegreberg, som er en spurttype, mister etter alle solemerker trøya da. Men hvem pokker bryr seg! I dag ble det seier, og det er ikke hverdagskost. Gratulerer til Roy Hegreberg og Sparebanken Vest - Ridley, det var en fortjent seier etter en flott start på sesongen. Sparebanken Vest - Ridley kommer til å ha en kanon høstsesong!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar