torsdag 19. august 2010

Klart for festningsrittet!

I morgen (fredag) starter Festningsrittet. I år er rittet for første gang et UCI ritt. Det har tidligere inngått i Norgescupen, men nå har de altså tatt et steg opp. Det medfører at feltet har internasjonal deltakelse, selv om nordmennene fortsatt er i klart overtall. Det er flott at de hjemlige norske syklistene, gjennom Festningsrittet får en mulighet til å møte internasjonalmotstand på norsk jord, også i høstsesongen. Tidligere har det bare vært i juni at det har blitt arrangert norske UCI ritt. Selv om rittet er norsk er målgang på den første etappen lagt til Sverige og Arvika. De to siste etapenne ser ut som de mest kuperte, og kan bli de mest avgjørende i sammendraget. Begge disse etappene har målgang i Kongsvinger.

Favorittene
Siden etappene ikke er veldig kuperte er det et veldig åpent ritt, med få favoritter. Den utenlandske deltakelsen er ikke allverden, så det er gode muligheter for norsk suksess. Spesielt sterke virker Sparebanken Vest - Ridley. Både Roy hegreberg og Michael Stevenson må innfinne seg med favorittstempelet. Med seg har de Filip Eidsheim og Johan Fredrik Ziesler (begge har nylig vist fin form). På startlista står lagte også oppført med Ole Martin Ølmheim og Håvard Blikra. Ingen av de er Sparebanken Vest - Ridley ryttere. Noen som vet hvorfor de står oppført som startene for Sparebanken Vest? De vil nok få tøffest motstand fra Joker Bianchi med blant annet Remme, Stake Laengen og Robinson Bugge, Plussbank Cervelo med Gjølberg, Åkvik, Stake Laengen og Sivertsen, og det danske laget Glud & Marstrand med Bøchmann og Vinther. Se også opp for noen sterke nederlendere, tyskere og svensker. Så håper vi selvsagt at noen andre norske ryttere også slår til. Det er lov å ha forventninger til ryttere som Lorents Ola Aasvold, Bjørn Tore Hoem, Kristian Forbord, Christer Jensen, Andreas Landa, Jon Einar Bergsland, Krister Hagen og Mikael Schou.

Jeg vet ikke om noen vil ha en LIVE oppdatering fra rittet, men det virker ikke slik desverre. Kanskje har procycling.no noen planer?

2 kommentarer:

  1. Blikra og Ølmheim er vel stagiaires hos SPA. Det samme har for øvrig Frans Leonard Markaskard hos joker-bianchi.

    SvarSlett
  2. Takk for informasjonen. Hadde fått med meg at Markaskard skulle sykle for Joker Bianchi (men det blir kanskje bare i Norgescupen og kanskje i Kina?), men hadde ikke fått med meg at SPV hadde signert ytterligere to ryttere. Begynner å bli mange kokker på det laget nå. Får håpe det ikke resulterer i mye søl.

    SvarSlett